Draghi: Acil harekete geçin

Avrupa Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Mario Draghi, yeni Euro Bölgesi Kurtarma Fonu'nun acilen yaşama geçirilmesi çağrısında bulundu.

Avrupa Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Mario Draghi, yeni Euro Bölgesi Kurtarma Fonu'nun acilen yaşama geçirilmesi çağrısında bulundu.

Frankfurt'taki Avrupa Bankacılık Konferansı'nda konuşan Draghi, Avrupa hükümetlerini eleştirdi.

Draghi, "Bu uzun süre önce alınan kararların uygulaması nerede? Daha fazla beklemememiz gerek" dedi.

Avrupa Merkez Bankası'nın asıl işinin uzun vadede enflasyonun düşük kalmasını sağlamak olduğunu söyleyen Draghi, "Uzun ve orta vadedeki enflasyon beklentilerinin düşük kalması, iyi bir iş yaptığımızı gösteriyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Draghi, Avrupa hükümetlerine de "sağlam bir kamu maliyesi ve yapısal reformlar" ve Euro Bölgesi'nin işleyişini değiştirerek, borç krizinin çözümü konusunda üzerlerine düşeni yapma çağrısında bulundu.

Piyasalar açıklama bekliyor

Yatırımcılar ve Avrupa Merkez Bankası, Euro Bölgesi Kurtarma Fonu'ndaki paranın nasıl 1 trilyon Euro'ya çıkarılacağına dair ayrıntılı bir açıklama bekliyor.

Bu arada, yatırımcılar İtalya ve İspanya'nın borçlanma maliyetinin tehlikeli seviyelere çıkmaması için Avrupa Merkez Bankası'nın atacağı adımlara güveniyor.

İtalya ve İspanya'nın borç tahvilleri belirli bir seviyenin üzerine çıkarsa, borç ödemelerini yapamaz hale gelmelerinden, bu durumun da bir ekonomik krizi tetiklemesinden korkuluyor.

Avrupa Merkez Bankası'nın müdahalesiyle bugün de İtalyan ve İspanyol borç tahvillerine uygulanan faiz oranı, tehlikeli seviye olarak kabul edilen yüzde 7'nin altında kaldı.