Dragon Fest, 4 Mayıs'ta Start Alıyor

Dünyada popülaritesi giderek artan, 2008'den bu yana Türkiye'de de düzenlenen Dragon Festivali, 4 Mayıs'ta Adana'dan...

Dünyada popülaritesi giderek artan, 2008'den bu yana Türkiye'de de düzenlenen Dragon Festivali, 4 Mayıs'ta Adana'dan start verecek. Türkiye Kano Federasyonu'nun (TURKAF) yetkilendirdiği HSB Group’un düzenlediği festival, iş dünyasını bu kez Seyhan Nehri'nde buluşturacak, katılımcılar eğlenirken takım ruhu ortaya çıkacak.

Türkiye'nin 5 ayrı şehrinde uygulanan, bugüne kadar 1154 takım, 25 bin 388 yarışmacı ve 150 bin davetli ile buluşan Dragon Festivali, Türkiye Spor Yazarları Derneği Nihat Geven Tesisleri'nde yapılan basın toplantısı ile tanıtıldı.

Reklam
Reklam

Festival Koordinatörü HSB Group Genel Müdürü Hakan Yavuz, Festival Direktörü Ferit Umurkan, festivalin Adana’daki partnerleri olan Ak Ajans Reklamcılık Organizasyon'un Ajans Kaptanı Efsun Erkemen, İdeas Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Genel Koordinatörü Didem Görgün’ün katıldığı toplantıda, kurumlar arası gerçekleşen en geniş katılımlı spor organizasyonu olan festival hakkında bilgi verildi.

KATILIM HER GEÇEN YIL ARTIYOR

HSB Group Genel Müdürü Hakan Yavuz, Dragon Festivali Türkiye'nin dünyanın en büyük üç festivalinden biri olarak medyanın da yoğun ilgisini aldığını söyledi. Yavuz, kurumlar arası gerçekleşen en geniş katılımlı spor organizasyonu niteliğindeki festivalin Adana, İzmir, İstanbul, Ankara ve Antalya'da 700'e yakın takımın katıldığı kurumsal platforma dönüştüğünü söyledi. Bu organizasyonu Dünya Dragon Bot Federasyonu'nda lisanslı olarak ilk kez Türkiye'ye getirerek başlattıklarını, festivale katılımın her yıl katlanarak arttığını belirten Yavuz, şunları söyledi:

"Adana bizim hep özelimizde oldu. Bu sene Adana'da katılımcı sayımız da büyük ivme kazandı. 50'ye yakın bir kurum katılımını bekliyoruz. Organizasyonun gelişimi açısından Adana'da İstanbul ile başa baş giden rakamlara ulaşacak bir festival olacağını öngörüyoruz. Adana Dragon Festivali'nin birincisi Uluslararası Dragon Festivali’nin Almanya, Singapur ve Ukrayna'da yapılacak 3 büyük festivalinden birine katılma hakkı kazanıyor. Bot yarışlarında Dünya Kano Federasyonu ve Türkiye Kano Federasyonu (TURKAF) ile beraber TKF'nin yetkili uluslararası hakemleri puanlama ve ölçülendirme yapıyor."

Reklam
Reklam

ADANA'DA 1600 KİŞİYE ANTRENMAN

Festival Direktörü Ferit Umurkan da, Adana Dragon Festivali'ne şu ana kadar yüzde 80’i Adanalı 34 firmanın katıldığını belirterek, "Yelken Kulübü’nde ve Merkez Park’taki parkurda takımlar antrenmanlarını yapıyorlar. Antrenmanların sayısını da göz önün aldığımızda ortalama 1600 kişi yarışma ile ilgili eğitim aldı. Hemen her gün yapılan antrenmanlar hafta sonları yoğun tempoda sürüyor" dedi.

Ak Ajans'ın Ajans Kaptanı Efsun Erkemen de, HSB Group'un festivaller dahil su ile ilgili çok büyük projeler ve çalışmalar yaptığını vurgulayarak, "Adana su şehri. Ama nehrimizden, baraj gölümüzden asgari düzeyde yararlanılıyor. Bizim HSB Group ile birlikteliğimiz de Adana ile ilgili çok güzel düşünceleri, hayalleri olması. Festivale ilgi büyük. Adana'nın başka şeyler yerine su ile, çok güzel etkinlikler ve projelerle anılmasını istiyoruz" diye konuştu.

İdeas Danışmanlık Genel Koordinatörü Didem Görgün de, Dragon Festivali'nin her yıl binlerce kişiyi su ile buluşturduğunu, festivalin Adana ayağında kentin tanıtımını da hedeflediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

SON BAŞVURU 27 NİSAN

4-5 Mayıs tarihlerinde Merkez Park'ta Seyhan Nehri kıyısında yapılacak Adana Dragon Festivali’ne son katılım tarihi 27 Nisan. Ancak, takımın yarışma öncesi hazırlanması ve antrenmanlarını yapabilmesi için daha erken tarihte başvurmaları tavsiye ediliyor. Spor, eğlence ve fuar içerikli hafta sonu organizasyonu özelliği de bulunan festivale katılan kurumların takımları antrenmanlarını sürdürüyor. Her takım 16 kürekçi, 1 davulcu ve 5 yedekten oluşuyor. Yarışacak takım üyeleri arasında en az 4 kadın olma zorunluluğu bulunuyor.

Dragon Festivali, sektörün 'As'larının belirlendiği 1'inci Kongre, Toplantı ve Etkinlik Ödülleri (Ace of M.I.C.E.) "En İyi Spor Organizasyonu" dalında, Türkiye'nin en iyi ilk üç organizasyonundan birisi seçildi. Sportif konumu her geçen gün güçlenen festival, yüzlerce kurumu spor, eğlence ve pazarlama platformunda birleştiriyor. Festival, çeşitli sosyal sorumluluk projelerine ev sahipliği de yapıyor.

Festival kapsamında su üzerinde, yüzlerce firmanın katılımı ile dragon bot yarışları düzenlenirken, festivalin kara kısmında ise katılımcıların hoşça vakit geçirebilmeleri için birbirinden etkileyici şovlar, dans gösterileri, ritm atölyeleri, ünlü DJ'lerin canlı performansları, çeşitli müşteri aktiviteleri organizasyonu yapılıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz