DSİ kanalı patladı, evleri su bastı

HATAY (İHA) - Hatay'ın Samandağ İlçesi'ne bağlı Sutaşı Beldesi'nde sabah saatlerinde DSİ'ye ait sulama kanalının patlaması ile birçok evi bastı. Su baskınında, seralar ve bahçeler de zarar görürken, Belediye Başkanı Ayhan Sağaltıcı daha önce defalarca DSİ'yi uyardığını söyledi.

Edinilen bilgiye göre, bu sabah saat 06.00 sıralarında Sutaşı Beldesi Tansu Çiller Mahallesi Pınar Caddesi üzerinden geçen 13 bin hektarlık arazinin sulama ihtiyacını karşılayan DSİ'ye ait kanal patladı. Kanaldan taşan sular 12 evi su altında bırakırken, olayda çok sayıda sera, tarla ve su pompası zarar gördü. Sele maruz kalan bölgede incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Ayhan Sağaltıcı, daha önce defalarca DSİ yetkililerini uyardığını belirterek, "Bu kanallar 1976 yılında belde köy iken DSİ tarafından köyün ortasına yapılmış. Biz seçildiğimiz ilk günden beri bunun yanlış olduğunu ve kanalların yeraltından geçirilmesi gerektiğini söyledik. Fakat isteklerimiz dikkate alınmadı, Allah'tan bu taşkın gündüz saatlerinde meydana geldi. Gece olması durumunda birçok insanın hayatını kaybetmesi içten bile değildi" dedi.

Reklam
Reklam

Belediye ekipleri, su baskınından zarar gören ev ve kanalda çalışma başlatırken, olay yerine gelen Samandağ Jandarma Komutanlığı'na bağlı askerler de hasar tespit çalışmalarına başladı.

Öte yandan, su baskınından zarar gören evlerdeki aileler, sular nedeniyle ıslanan eşyalarını dışarıya çıkarıp, güneşe sererek kurutmaya çalıştı.