DSİ, su taşkınlarına karşı dere yataklarını genişletiyor

Devlet Su İşleri (DSİ) 3. Bölge Müdürlüğü, Porsuk Nehri'nin geçtiği güzergâhlarda ve Ankara’nın Polatlı ilçesinde...

Devlet Su İşleri (DSİ) 3. Bölge Müdürlüğü, Porsuk Nehri'nin geçtiği güzergâhlarda ve Ankara’nın Polatlı ilçesinde olası su taşkınlarına karşı dere yataklarında kanal genişletme çalışması başlattı.

Porsuk Barajı'ndaki su oranın yükselmesi nedeniyle DSİ 3. Bölge Müdürlüğü, çiftçileri mağdur etmemek için önlemlerini almaya devam ediyor. Bölge Müdürlüğü, Eskişehir’in Beylikova bölgesi ile Porsuk Nehri'nin geçtiği noktalarla, Polatlı’nın Sazılar ve Ömerler köylerindeki dere yataklarında kanal genişletme çalışmaları başlattı.

Reklam
Reklam

DSİ 3. Bölge Müdürü Erol Şenöz, Porsuk Nehri’nin geçtiği Eskişehir ve Polatlı güzergâhındaki tarım alanlarının olası su taşkınına maruz kalmaması için gerekli önlemlerin alındığını ve herhangi bir tehlikenin bulunmadığını vurguladı. Şenöz, Porsuk Barajı’ndaki su doluluk oranının ise yüzde 95 olduğunu kaydetti.

Porsuk Nehri’nin geçtiği bazı bölgelerde dere yataklarını genişleterek su taşkınlarına karşı önlem aldıklarını anlatan Şenöz, “Eskişehir ve Polatlı bölgesindeki tarım alanlarının su taşkınına uğrama tehlikesi kesinlikle yok. Dere yataklarını ve mevcut su kanallarını genişletiyoruz. Bu çalışmayı hem Eskişehir hem de Polatlı bölgesinde yapıyoruz. Dolayısıyla ekili tarım alanlarının sel baskınına uğraması mümkün değil, gerekli her türlü önlemi almış bulunuyoruz. Çiftçilerimiz rahat olsunlar.” diye konuştu.

Polatlı Sazılar köyü muhtarı Nurettin Öz ise Porsuk Nehri'nin geçtiği bölgede 12 bin dönüm sulanabilir arazinin olduğunu söyledi. Öz, tarımsal sulamada kullandıkları motor ve trafoların sular altında kaldığını belirtti. Muhtar Öz, “Bentteki suyun yükselmesi önce bizi endişelendirdi, ancak çalışmalar sonucunda bir korku kalmadı.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: