Dsi’den Yer Altı Suyu Kullananlara Uyarı

DSİ 7. Bölge Müdürlüğü, ölçüm sistemi taktırmayan yer altı suyu kullanıcılarının belgelerinin iptal edileceğini, mevcut...

DSİ 7. Bölge Müdürlüğü, ölçüm sistemi taktırmayan yer altı suyu kullanıcılarının belgelerinin iptal edileceğini, mevcut yer altı suyu kullanıcılarının müracaat ederek, ölçüm sistemi takacaklarını yazılı taahhüt etmeleri gerektiğini duyurdu.

DSİ 7. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, "6111 sayılı Kanun ile 167 sayılı yer altı suları hakkındaki Kanun’un 10. maddesinin ikinci fıkrasına ‘Kuyu, galeri, tünel ve benzerlerine çekilecek yer altı suyu miktarının tespitini sağlayacak ölçüm sistemleri kurulmadan yer altı suyu kullanma belgesi verilemez. Bu ölçüm sisteminin özellikleri yönetmelikle belirlenir’ ifadesi eklenmiştir. Aynı Kanun’un 127. maddesi ile kanun maddesinin uygulanması için verilen süre ise 13 Şubat 2013 tarihinde dolmaktadır. Kanun gereği, bu kanun yürürlüğe girmesinden önce yer altı suyu kullanma belgesi almış şahıs veya tüzel kişiler 13 Şubat 2013 tarihine kadar ölçüm sistemi takmak zorundadır. Bu süre içinde ölçüm sistemi takamayan yer altı suyu kullanıcılarının yer altı suyu kullanma belgelerinin iptali söz konusu olacaktır” denildi.

Reklam
Reklam

YAZILI TAAHHÜTNAME VERECEKLER

10 Ekim 2012 tarihli Orman ve Su İşleri Bakanlığı Koordinasyon Toplantısı’nda yer altı suyu kullanıcılarının mağdur olmaması için kuyuların ölçüm sistemi takma süresinin dolmasına az bir zaman kalması sebebiyle ‘mevcut yer altı suyu kullanıcılarının müracaat ederek, ölçüm sistemi takacaklarını yazılı taahhüt etmeleri kararı’ alındığı belirtilen açıklamada şu uyarılara yer verildi: “Bu karar doğrultusunda yer altı suyu kullanma belgesi sahiplerinin DSİ İl Müdürlüklerinden veya ilçe kaymakamlıklarından temin edecekleri taahhütnameyi imzalayarak yıl sonuna kadar DSİ 7 Bölge Müdürlüğü Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltısuları Şube Müdürlüğü Samsun adresine ulaştırması gerekmektedir.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: