DSİ’nin müdahalesi felaketi önledi

Şanlıurfa’da dün etkili olan sağanak yağmur merkeze bağlı köylerde su taşkınlarına neden oldu

Şanlıurfa’da dün etkili olan sağanak yağmur merkeze bağlı köylerde su taşkınlarına neden oldu. Tahliye kanallarının taşmasına neden olan selde DSİ’nin anında müdahalesi Keçikıran köyünde olası felaketi önledi.

DERELER TAŞTI KÖPRÜLER SU ALTINDA KALDI

Şanlıurfa’da son bir haftada etkili olan yağışlı hava il merkezi ve ilçelerde su taşkınlarına neden oldu. Dün öğleden sonra etkili olan sağanak yağmur nedeni ile Keçikıran, Kurucuk, Turluk, Kap, Taşlıca, Minare,Buğdaytepe köylerinde su tahliye kanalları ve derelerde taşkınlar yaşandı.

Reklam
Reklam

DSİ YETİŞMESE KÖY SULAR ALTINDA KALACAKTI

Aşırı yağmur nedeni ile tahliye kanallarında su seviyesi gittikçe yükselirken Keçikıran Köyü sel tehlikesi ile baş başa kaldı. Bölgede Harran Kaymakamlığı ve Sulama Birlikleri ile koordineli çalışan DSİ 15. Bölge Müdürlüğü anında müdahale ederek olası bir felaketin önüne geçildi.

DSİ 15. Bölge Müdürü Numan Doğan Gündüz ise son bir haftadır yağışlı bir periyodun içerisinde olduklarını hatırlattı. Gündüz, yaptığı açıklamada ‘’Özellikle pazartesi’den itibaren şiddetli yağışlar neticesinde 14.05 Salı günü yaşanan sağanak yağmur nedeni ile tahliye kanalları üzerinde bulunan merkeze bağlı yerleşim birimlerinde Tortuk, Keçikıran, Doruç gibi yerleşim yerlerinde köprü ve menfezlerin tıkanması nedeni ile taşkınlar meydana gelmiştir. Bu tür taşkınlar ani olarak oluşan biz meteorolojik verileri de takip ettiğimiz için taşkınların oluşabilme ihtimalini de göz önüne alarak zaten her türlü iş makinemizi hazır tutmaktayız. Bu taşkınlarla beraber sağanak yağışlar neticesinde taşkınlar olan intikal ettirdik. Gece yarılarına kadar süre içerisinde makinelerle müdahale yapılmak sureti ile tıkanan menfez ve köprülerin önü açılmış Allaha şükür bir can kaybı olamadan önüne geçilmiş. Umarım bu tür olaylar sıkça yaşanmaz’’ İfadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

CAN KAYIPLARININ ÖNÜNE GEÇİLDİ

Dün yaşanan sel olayı ile ilgili konuşan sulama birlik başkanları ise DSİ’nin erken müdahalesinin can kayıplarının önüne geçtiğini ifade etti. Akşam saatlerinde suların aniden yükseldiğini anlatan köy sakinleri ise köprü girişlerinin tıkandığını iş makineleri ile müdahale edilerek su taşkınının önlendiğini aktardı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: