DSÖ 63. Bölge Komitesi Toplantısı

İZMİR (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Yönetim odağına önce insanı ve insan sağlığını alabilirsek önemli başarılar kazanacağımıza inanıyorum" dedi.

İZMİR Avrupa Bölge Ofisi 63. Bölge Komitesi toplantısına katılan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, ülkelerin ekonomisinin sağlıklı birey ve toplumla mümkün olacağını belirtti. Türkiye'de son 10 yılda güçlü liderlik nedeniyle sağlıkta önemli işler yapıldığını ifade eden Müezzinoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında sağlığa hakkaniyetle ulaşım konusunda önemli başarılar elde edildiğini bildirdi. Avrupa ülkelerine yönelik "Sağlık 2020" çalışmasına da yeni bakış açısı getirdiklerini, Türkiye'deki birçok bakanlıkla yeni bir atılımı başlattıklarını anlatan Müezzinoğlu, şunları kaydetti: "Yönetim odağına önce insanı ve insan sağlığını alabilirsek önemli başarılar kazanacağımıza inanıyorum. Sağlık 2020 vizyonunun hem ülkemiz hem de bölge insanlığı adına çok büyük başarılar getireceği inancındayım. Sağlıklı birey olmadığı sürece ekonominin sağlıklı gidemeyeceğini bütçeyi planlayanlara anlatmamız lazım." Türkiye'de Sosyal Koordinasyon Kurulu'nun faaliyet gösterdiğini anlatan Müezzinoğlu, tüm politikaların sağlıklı aile ve toplum üstüne geliştirildiğini aktardı. Toplum sağlığına yönelik her çalışmanın ekonominin sıkıntılarını fazlalaştırmadığını, aksine topluma katkı sağladığını dile getiren Mehmet Müezzinoğlu, "Sağlık hizmetlerine hakkaniyetli ulaşım konusunda iyi yönetim sağlanırsa başarı söz konusu olur. Buradaki ülkelerden en şanslısı bizim ülkemiz. Son 11 yılda istikrarlı sağlık politikaları uyguluyoruz" diye konuştu. - Tütün konusundaki açıklamalar Toplantı sonunda basın mensuplarının sorusunu yanıtlayan Müezzinoğlu, tütün kullanımı konusunun katılımcılar tarafından önemle ele alındığını ifade etti. Tütün kullanımına ilişkin bölge düzeyinde ciddi bir duyarlılık olduğunu söyleyen Mehmet Müezzinoğlu, "Türkiye olarak başarıyla sürdürdüğümüz sürecin daha başarılı döneme girmesi için yeni tedbirler aldık. Elektronik sigarayı yasakladık, kapalı mekada kullanımının cezai müeyyidesini arttırdık. İstiyoruz ki çocuklarımız, gençlerimiz yarın bıramayacakları bir alışkanlığa başlamasınlar" şeklinde konuştu. Müezzinoğlu, özellikle çocukların aile üyelerine sigarayı bırakmaları konusunda telkinde bulunabileceğini dile getirdi. Mehmet Müezzinoğlu, bir soru üzerine Türkiye'nin grip konusunda hiçbir zaman olağan üstü günlerden geçmediğini, kış döneminde de grip için özellikle risk grubuna yönelik çalışmaların süreceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: