DSÖ'nün çocuk felci uyarısı

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ), çocuk felcinin uluslararası kamu sağlığı için alarm verdiği uyarısında bulunmasından bir gün sonra hastalıkla ilgili seyahat kısıtlamaları getirdi.

Pakistan'ın Pencap eyaleti yönetimi, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ), çocuk felcinin uluslararası kamu sağlığı için alarm verdiği uyarısında bulunmasından bir gün sonra hastalıkla ilgili seyahat kısıtlamaları getirdi.

Pencap Sağlık Bakanı Salman Refik, gazetecilere yaptığı açıklamada, kuzeybatıdaki Kiber Paktunkhva ve güneydeki Sindh eyaletlerinden gelenlerin, Pencap'a girebilmek için çocuk felci aşısı belgelerini göstermeleri gerektiğini söyledi.

Refik, eyaletteki tüm havaalanlarına ve 41 giriş noktasına aşı merkezleri kurduklarını, aşı olmak istemeyenlerin eyalete alınmayacaklarını belirtti.

Reklam
Reklam

DSÖ, çocuk felcinin görüldüğü Afganistan, Ekvator Ginesi, Etiyopya, Irak, İsrail, Somali ve Nijerya'da önlemlerin artırılması gerektiğine vurgu yapmış, hastalığın, ocak-nisan döneminde Pakistan'dan Afganistan'a, Suriye'den Irak'a ve Kamerun'dan Ekvator Gine'sine kadar yayıldığını açıklamıştı.