Dsp Genel Başkanı Masum Türker:

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, "AK Parti sıfır sorunlu politikayı tam özümsememiş,...

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, "AK Parti sıfır sorunlu politikayı tam özümsememiş, dış güçlerin istemleri doğrultusunda bir politika güttü" dedi.

Türker, partisinin Giresun İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Özellikle dış politikada Türkiye'nin iç politikasını olumsuz etkileyecek bazı gelişmelere bu son bir yıl içerisinde şahit olduklarını belirten Türker, şunları söyledi: "Önce komşularla sıfır sorun politikası dediler, bizde bu politikayı destekledik çünkü bu politika Atatürk'ün Bölge Merkezli dış politikasıydı. Ama gördük ki AK Parti bu sıfır sorunlu politikayı tam özümsememiş, dış güçlerin istemleri doğrultusunda bir politika güttü. Önce İran'la aramızı bozabilecek füze rampalarını yerleştirdi ve İran yarın olabilecek bir savaşta ilk hedef alacağı yerin ülkemizdeki füze rampaları olacağını açıkladı. Suriye ile de aramız açıldı ve bugün açıkça Türkiye'nin üzerinden el altından muhaliflere verilen silahların açıkça verilmesini cumhuriyetçilerin adayı dün akşam yaptığı açıklamada açıkça istiyor yani diyorki Türkiye Suriye ile savaş yapsın."

Reklam
Reklam

Suriye meselesinde hassas olduklarını anlatan Türker, şöyle konuştu: "Çünkü, 2002 yılında DSP'nin iktidardan gitmesine, Bülent Ecevit'in hastalığa kadar varan komplolarla Başbakanlıktan uzaklaştırılma hamlelerinin temelinde Bülent Ecevit'in Irak'ın işgal edilmesine bizim yardımcı olmayacağımızı söylemesiydi. O söylemden sonra bazı kampanyalar yapılarak önce milletvekillerimiz istifa etti ardından AK Parti beklemediği bir oyla iktidar oluverdi. Başbakan'ın tehdit altında olduğunu biliyoruz. Niye tehdit altında. Çünkü ona deniyor ki Suriye işini sen halledeceksin. Bunu isteyenler Obama, Hillary Clinton ve NATO ülkeleri. Başbakan tehdit altında derken, eğer Suriye işinde dış güçlerin istediğini yapmazsa aynen Bülent Ecevit'in durumuna düşeceğini biliyor. Bu politikaların yarın öbür gün Türkiye'nin iç politikasına yansıyacağını tahmin ediyoruz. Bizim tavsiyemiz Başbakan'ın Suriye politikasını Milli Politika halinde önce Parlamento içindeki partilerle sonra da Parlamento dışındaki partilerle konuşup oluşturmasıdır"

Reklam
Reklam

Gündemde yer alan Abdullah Öcalan'ın ev hapsi konusunda da değerlendirme yapan DSP Genel Başkanı Türker, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu konunun aniden gündeme getirildiği açıkça görülüyor. Bu konunun 2 aktörü var; biri konuyu gündeme getiren Leyla Zana diğeri olumlu yaklaşarak yanıt veren Bülent Arınç. Ama Başbakan ise 'Gündemimizde böyle bir şey yoktur' diyerek konunun kendi dışında tartışılmasını istemiştir. Kürt sorununun çözülmesi konusunda iktidarda samimiyet görmüyoruz"

Başbakan Erdoğan'ın Fethullah Gülen'i Türkiye'ye davet etmesini samimi bulmadığını kaydeden Türker, "Buna da Fethullah Gülen mesajında satır aralarında inanmadığını, güvenmediğini dile getirmiştir" şeklinde konuştu.

2014 yılında yapılacak Genel Seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimine DSP'nin katılacağını anlatan Türker, sözlerine şöyle devam etti: "Bu hazırlığı yapıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor önce ilçe kongrelerimizi daha sonra il kongrelerimizi yapacağız. Ev ev, köy köy dolaşarak kendimizi anlatıp eski gücümüzü yakalayacağız."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: