DSP Genel Başkanı Türker:

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suriye politikasını milli bir politika halinde tüm partilerle

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suriye politikasını milli bir politika halinde tüm partilerle konuşup oluşturması gerektiğini söyledi.

Türker, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, DSP olarak Suriye meselesinde hassas olduklarını söyledi.

ABD Devlet Başkanı Barack Obama, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Nato ülkeleri tarafından Başbakan Erdoğan'a, 'Suriye işini sen halledeceksin' denildiğini ileri süren Türker, şunları ifade etti:

Reklam
Reklam

"NATO ülkeleri böyle bir olayda haçlı seferini aleni yapmak istemiyor. Bu hatayı Libya'da yaptılar. Başbakan Suriye işinde dış güçlerin istediğini yapmazsa aynen Bülent Ecevit'in durumuna düşürüleceğini biliyor. Tek başına, diğer partilerle de işbirliği yaparak ortak bir politika oluşturmadığı ve 2002 yılında kendisinin nasıl iktidara geldiğini bildiğini için bu tehdit nedeniyle durduk yerde Suriye ile bir anlaşmazlığa, bir hasım durumuna geldik. Bu politikanın ilerleyen günlerde Türkiye'nin iç politikasına da yansıyacağını tahmin ediyoruz. İnşallah bu sorun çözülür. Çünkü bu sorunun temelinde ayrıca mezhepçilik de söz konusu. Mezhepçilik Türkiye'ye sirayet ederse 1970'li yıllardan bu yana Türkiye'de mezhep kavgasını kaşımak isteyen dış güçlerin hesabına gelen bir ortam doğmuş olur. Bu nedenle Başbakan Erdoğan, Suriye politikasını milli bir politika halinde tüm partilerle konuşup oluşturmalıdır."

Muhabir: Gülizar Şenel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz