DSP Genel Başkanı Türker:

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye'de bütün kesimlerin birbirine eşit olduğunu söyledi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye'de bütün kesimlerin birbirine eşit olduğunu söyledi.

Türker, partisinin Yüreğir İlçe Başkanlığı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin iyi yönetilmediğini iddia ederek, "İmralı görüşmeleri" sürecini eleştirdi.

Ülkede işsizlik ve yoksulluğun arttığını savunan Türker, çok sayıda kişinin borç nedeniyle zor günler geçirdiğini öne sürdü.

Türker, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in yaptığı açıklamalar sonrasında yaşanan tartışmalarla ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Türkiye'de bütün kesimler birbirine eşittir. Bugüne kadar Kürt kökenli başbakan da oldu, general de oldu, yargıtay başkanı da oldu, Cumhuriyet başsavcısı da oldu. Türk milleti kavramı Türkiye'de yaşayan bütün halkların oluşturduğu bir üst kimliktir" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye'ye konuşlandırılacak patriotlarla ilgili bir soru üzerine de Türker, şöyle konuştu:

"Bunlar NATO'nun savunma aracı olarak gösteriliyorlar ama TBMM'de bu patriotlara eşlik edecek her 200 asker için karar alınmış değil. Ayrıca bu patriotların menzilleri 15'er kilometre. Esas geniş menzilleri ise uçaklarla ilgili olup, 150 kilometredir. Şu anda bunlar eleştirilmesin diye uçak menzili kapatılarak devreye sokuldu. Yani uçak menzilini düşündüğümüz zaman Türkiye'nin hava sahanlığı bizim elimizden NATO'nun eline geçecek."

Muhabir: İbrahim Erikan / Anıl Bağrık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz