DSP Genel Başkanı Türker: Boykotun doğru olmadığını düşünüyoruz

DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP ve BDP'nin mahkemeler tarafından bazı milletvekilerinin vekilliklerinin düşürülmesine yönelik...

DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP ve BDP'nin mahkemeler tarafından bazı milletvekilerinin vekilliklerinin düşürülmesine yönelik başlattıkları boykotun doğru olmadığını söyledi. Partisinin olağanüstü kurultayı öncesi bir değerlendirme toplantısı için İzmir'e gelen Türker, il başkanlığında gündemdeki konular hakkında görüşlerini açıkladı.
Bir gazetecinin, CHP ve BDP'nin boykotunu sorması üzerine Türker, "Seçim sonuçları için şu anda Parlamento'da yürütülen yemin etmeme boykotunun, oy verenlerin haklarının kullanılmaması noktasında doğru olmadığını düşünüyoruz. Burada tepkinin farklı yöntemlerle ortaya koyulmasını, kamuoyuyla paylaşılmasını, uluslararası platforma taşınmasını hem CHP'ye hem BDP'ye tavsiye ediyoruz. Bu süreçte Meclis'in işleyişi devam ediyor. Nitekim dün Meclis Başkanılığı seçimine girmeyen milletvekilleri ve dolayısıyla onların partileri, iradelerini yansıtamadı. Meclis Başkanlığı'na Bayın Cemil Çiçek'in seçilmesi, demokratik bir platformun oluşturulması bakımından olumlu sonuçlar yaratabilir." dedi.
Vatandaşların, boykot kararı alanlarla iktidar partisinin uzlaşmasını istediğini savunan DSP Genel Başkanı Türker, "Meclis'e katılamayan seçilmiş milletvekileri dolayısıyla hukukun, özellikle tutukluluk süreci açısından değerlendirmesi gerekmektedir. Bu konudaki sorunun çözümü açısından iktidar partisi,le boykot sürdüren partilerin gerginlikten uzak, kutuplaşmayı engelleyen ve uzlaşmacı bir tutum sergilemesi toplumumuz tarafından beklenmektedir. Hem iktidar hem muhalefet partilerine, bu konuda çözüm arayışı için biraraya gelmelerini öneriyoruz. Seçmenin hakkının yerine getirilmesi açısından, seçilenlerin Meclis çalışmalarına katılarak tepkilerini farklı yöntemlerle göstermesini siyaset gereği görüyoruz. Oy verenleri ilgilendirecek düzenlemeler yapılırken yemin boykotu devam ederse iradeleri kararlara yansıtılamayacaktır." şeklinde konuştu.
Anayasa değişikliğinin görüşülmesi sırasında Meclis dışında kalan partilerin de bilgilendirilmesini isteyen Masum Türker, "Özellikle Anayasa değişikliğinin gündeme geldiği süreçte Parlamento'da temsil edilmeyen partilerin de görüşlerinin alınması ve Anayasa Komisyonu'na davet edilerek tartışmaya katılmalarına imkan verilmesinin, Sayın Cemil Çiçek'in bugüne kadar sergilediği uzlaşıcı tavrıyla mümkün olabileceğini düşünüyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz