Dsp Genel Başkanı Türker Deprem Şehitlerini Andı

DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP Kocaeli İl Başkanlığı’nın düzenlediği 17 Ağustos Deprem Şehitlerini Anma...

DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP Kocaeli İl Başkanlığı’nın düzenlediği 17 Ağustos Deprem Şehitlerini Anma Etkinliği’ne katıldı. Masum Türker, etkinlikte yaptığı konuşmada, 13 yıl önce yaşanan depremden ders alınıp alınmadığının sorgulanması gerektiğini söyledi. Herkesin amacının, sürdürülebilir bir yaşamı tesis etmek olduğunu ifade eden Masum Türker, sürdürülebilir yaşamla, şimdiki hayatın iyileştirilerek gelecek nesillere aktarılmasının amaçlandığını belirtti. Masum Türker, depremin üzerinden 13 yıl geçtiğini ve olayın “Gölcük depremi” olarak tüm dünyaca bilindiğini, daha bunun yaraları sarılmadan Düzce depreminin yaşandığını hatırlattı. O depremin İstanbul'un Avcılar ilçesinde bile hissedildiğini, orada da evlerin yıkıldığını dile getiren Masum Türker, deprem sonrasında hiç kimsenin ölenler ile kayıplara ilişkin kesin rakamı veremediğini kaydetti. Masum Türker, en son ‘19 bin’ rakamının dillendirildiğini daha sonra bunun yuvarlanarak 20 bine çıkarıldığını belirterek "Bu depremde caddeler yarıldı. Biz bu olayları sinemadaki kurgu sahnesinde yaşarız. Aniden yarılır caddeler, içinden canavarlar çıkar. Bize bunu deprem, kurguyu gerçek olarak yaşattı. Fabrikaların ortadan yarıldığını gördük. Bu deprem üzerinden Parlamento’da maalesef çok prim yapmak isteyen oldu" dedi.

Reklam
Reklam

Depremle birlikte her türlü olağanüstü durumun meydana geldiğini ve iletişimde tıkanıklıklar olduğunu anımsatan Masum Türker, "Deprem bize, örgütlenmiş yapılar zarar görürse hepimizin çaresiz kalacağını göstermiştir" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: