DSP Genel Başkanı Türker:-"İsrailliler Türkiye Cumhuriyeti'nden Özürdilememiş. Özür Dilediği O Gün Şehit Olan,vefat Eden 9 Vatandaşımızın Ailesidir"

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "İsrailliler Türkiye Cumhuriyeti'nden özür dilememiş. Özür dilediği o gün şehit olan, vefat eden 9 vatandaşımızın

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "İsrailliler Türkiye Cumhuriyeti'nden özür dilememiş. Özür dilediği o gün şehit olan, vefat eden 9 vatandaşımızın ailesidir" dedi.

Türker, partisinin bir otelde yapılan il kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her yönü ile kıskaçta olduğunu iddia etti.

Başbakan Erdoğan'ın katıldığı bir canlı yayında yaptığı konuşmada "eyalet sistemini" ortaya attığını ifade eden Türker, "Başbakan, 'Osmanlı'da eyalet sistemi vardı, bu kadar yıl yönetti' dedi. Bunu duyduğum zaman şaşırdım" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"Başbakan Osmanlı hayranıydı, acaba neden Osmanlıyı bilmez gibi konuşuyor" diyen Türker, "Hepinize sormak istiyorum, Osmanlı'da eyalet mi velayet mi vardı- Osmanlı'da sancak vardı ve buralara ya şehzadeler ya da merkezden birileri atanırdı. Devlet yönetimi açısından ikisi de İstanbul'da oturmak üzere iki beylerbeyi vardı. Bölünme bu şekildeydi" diye konuştu.

Türker, Türkiye üzerinde oyunlar oynandığını ileri sürerek, "Milli birliğimizi bozmaya yönelik senaryoyu maalesef Başbakan yönetiyor. Bu senaryo milliyetçilik senaryosudur, milliyetçiliği yok etme senaryosudur" dedi.

Türker, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesine ilişkin, şunları kaydetti:

"İsrailliler Türkiye Cumhuriyeti'nden özür dilememiş. Özür dilediği o gün şehit olan, vefat eden 9 vatandaşımızın ailesidir. Özrün altında 'ölen insanların ailelerinden özür diliyoruz' diyor. Türkiye Cumhuriyeti'nden özür dilemiyor. Bir kere bunu havalı bir şekilde anlatmasınlar."

Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarına da değinen Türker, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Reklam
Reklam

"Türk bayrağının orada olmaması iyi. Çünkü Diyarbakır'da ilan edilen ve asılan bayrak Kürdistan bayrağı, orada Türkiye ile bir konfederasyon kurulması öneriliyor. Sen o bayrakları yan yana koyduğun zaman konfederasyonu kabul etmiş oluyorsun. Bayrak konusuna Başbakan dikkati çekti, 'Her şey güzel bir tek Türk bayrağı yoktu' dedi. Tayyip Erdoğan'ın Refah Partisi ilçe, il başkanı olduğu dönemlerde yapılan milli görüş toplantılarında Türk bayrağı yerinde ne görüyorduk- Yeşil bayrak görüyorduk. Onun için ne fark ediyormuş ki zaten."

Türkiye'deki en önemli sorunun devletle vatandaş arasında sürekli devletin lehine tamamlanan kavga olduğunu savunan Türker, kişilerin özgürlüklerinin bastırıldığını öne sürdü.

Bu arada Türker'in konuşması sırasında salondaki bazı partililer arasında çıkan kavga, diğer partililerin araya girmesiyle sonlandırıldı.

Muhabir: Volkan Kaşik/Ali Güreli

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: