Dsp Genel Başkanı Türker İzmir’de

Yerel seçimlere hazırlık kapsamında İzmir’e gelen DSP Genel Başkanı Masum Türker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan...

Yerel seçimlere hazırlık kapsamında İzmir’e gelen DSP Genel Başkanı Masum Türker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün hastalıklarının tesadüfi olmadığını öne sürdü.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, partisinin İzmir İl Başkanlığında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türker, Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün hastalıklarının tesadüfi olmadığını söyledi.

Afyon’daki patlamanın sebebinin casusluk olayı olduğunu anlatan Türker, şöyle konuştu: “Ben, Afyon'daki patlamanın bir ajan tarafından yapıldığını söylüyorum ve bu ortaya çıkacaktır” Hükümete yüklenen Türker, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tüm Türkiye büyük bir yönetilememe sıkıntısı yaşıyor. Hem iktidarın hem muhalefetin yönetememesinden kaynaklı sorun yaşıyor. PKK’nın terör faaliyetleri birbiri ardına, geniş guruplar tarafından arka arkaya olması istihbaratın zafiyetini ortaya koyuyor. İktidarın yönetememesinden kaynaklanan önemli eksikleri vardır."

Reklam
Reklam

Başbakanı kınayarak söze başladığını anlatan Türker, şunları söyledi: "Kınamamın nedeni kendi dönemindeki terörü tamamen yok sayarak , terörü tamamen kaldıran bir önceki dönemi suçluyor. Partimizin genel başkanı Ecevit döneminde hiçbir şehit cenazesi kalkmamıştır. Ben ayrıca Genelkurmay Başkanı’nı da kınıyorum o döneme ait istatistikler vererek bizim dönemimizi kötülüyorlar. Türkiye’nin dik durması bilen askerlere ihtiyacı vardır. Gerçekleri saptırmayacak bir duruşa sahip olmaları gerekir.”

BAŞBAKAN TERÖRÜN ARTMASINI SAĞLAYAN EKİBİN BAŞI

Başbakan Erdoğan'ın Suriye politikası sonunda terörün artmasını sağlayan ekibin başı olduğunbu anlatan Türker, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz daha önce dedik ki bizim uçağımızı Suriye kara sularından atılan yeni nesil bir füze düşürdü. Ancak bu medyada yer almadı. O inkar edilen şeyi şimdi genelkurmay doğruladı. Ancak, bir fark var diyorlar ‘Rus füzesi düşürdü’ diyorlar. Düşürülen uçaktaki her şeyin ortaya çıkmasını sağlayacak karakutu ne olacak? Suriyeli muhalifleri eğitmeyin Suriyelilere silah yardımı yapmayın.”

Reklam
Reklam

DARBELERDEN EN BÜYÜK ZARARI GÖRMÜŞ SİYASİ HAREKETİZ

Önceki gün alınan ‘Balyoz’ kararına ilişkin olarak da konuşan Türker, Balyoz olayını bir darbe girişimi olduğunu belirtirken, bu olayda çeşitli senaryoların oynandığını öne sürdü. Balyoz olayının bir darbe değil, darbe girişimi olduğunu anlatan Türker, sözlerine şöyle devam etti: "Bu girişimle ilgili senaryoyu ben önceden okudum. Bu Türk malı senaryo değil. Bu senaryo oluştuğunda iktidarda olan parti bizdik. Ecevit o zamanı şöyle anlattı: 'Macun küpten çıktı'. Ancak uygulaması bu hükümet zamanına geldi. Eğer o zaman erken seçim iptal edilseydi gidilmeseydi. Parlamento basılacaktı.”

Darbelerden en büyük zararı görmüş siyasi hareketin mensubu olduklarını anlatan Türker, şöyle konuştu: "Türkiye’de birileri darbe yapmak isterse tankın önüne biz çıkar yatarız. Ne zaman darbe olduysa biz sosyal demokratlar bunun ceremesini çekmiştir. Bugün alınan subayların birinci özelliği terörle mücadele eden subaylar ve Irak’a asker gönderilmesini desteklemeyen subaylar olmasıdır. Bu senaryoda yer alanların adil bir şekilde yargılanması gerekiyor.”

Reklam
Reklam

Türker ayrıca, Başbakan Erdoğan’ın aldığı en önemli ve doğru kararın ise yakın zamanda uygulamaya geçirecekleri seçim barajının indirilmesi olacağını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz