Dsp Genel Başkanı Türker Ödemiş'in Efesi Oldu

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Uludere olayı ile ilgili "Konuyla ilgili gelişmeler halkla paylaşılmalıdır. Bu...

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Uludere olayı ile ilgili "Konuyla ilgili gelişmeler halkla paylaşılmalıdır. Bu konuda Amerikalılar doğruyu söylemiştir" dedi. Türker ve beraberinde gelen partililer, Ödemiş'i ziyaret etti. Türker, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Uludere olaylarının tam olarak araştırılması gerekir. AK Parti bunun üzerinden siyaset yapıyor."

DSP Genel Başkanı Türker, Denizli ve Aydın illerinde sürdürdüğü bir takım ziyaretlerin ardından Ödemiş'e akşam saatlerinde geldi. Türker, DSP Ödemiş ilçe örgütü tarafından büyük bir sevgi gösterileriyle karşılandı. Ödemiş'te bir gün kalan DSP Genel Başkanı Türker, Ovakent beldesinde partililerle konuştu. Esnaf ile sohbet için çarşıya çıkan Türker, esnafdan birinin verdiği efe kıyafetini giyerek sokaklarda efe olarak dolaştı. Türker, Uludere olayları ile ilgili şunları söyledi: "Olay kesinlikle kabul edilemez. Orada 34 vatandaşımızın kaçakçı olması ya da yanlışlıkla vurulması hak edilecek bir durum değildir. Konunun acil olarak hassasiyetle araştırılması gerekir. AK Parti iktidarı ise, siyasal bir malzeme haline getirdi. Farklı bir ölçekte hem polis hem hırsız rolü oynamaktadır. Amerika Birleşik Devletleri bir nevi tehdit anlamında, başka bir tutum sergilemektedir. Şu an sergilenen tutumda ise tıpkı MİT müsteşarının sorguya alınması gibi veya şike yasasındaki farklı görüş ayrılıkları gibi, ortaya çıkarılan fikir ayrılığı gibi. Amerika Birleşik Devletleri, bir gazetesi aracılığı ile Uludere olayının istihbaratını kendisi verdiği şeklinde bir yaklaşımı dile getirmektedir."

Reklam
Reklam

Türker, Uludere olayına şu sözleriyle devam etti: "Sen niye bu haberi verdin' şeklinde tepkiler de var. Ama bugün bakınız ki hükümet farklı bir anlayış ile 'biz yaptık istihbaratı' şeklinde tutum sergilemektedir. Özür dileyecek mi dilemeyecek mi?, AK Parti bu konuda karşısına muhatap bulamayınca,kendi içinde muhalefet yapmaya başlamıştır.Uludere olayı açıklanmalıdır. Elde olan her türlü bilgi değerlendirilerek, konuyla ilgili gelişmeler halkla paylaşılmalıdır. Bu konuda Amerikalılar doğruyu söylemiştir."

DSP Genel Başkanı Türker, "Başbakan Amerikalılara göbeğinden bağlıdır" diyerek sözlerine son verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: