DSP Genel Başkanı Türker: "Oyumuz Bir Tane Bile Olsa Türkiye'nin Umudu Olmakiçin Meydan Okumaya Devam Edeceğiz"

İZMİR (A.A) - DSP Genel Başkanı Masum Türker, aldıkları oy bir tane bile olsa, Türkiye'nin umudu olmak için meydan okumaya

İZMİR (A.A) - DSP Genel Başkanı Masum Türker, aldıkları oy bir tane bile olsa, Türkiye'nin umudu olmak için meydan okumaya devam edeceklerini söyledi.

Türker, partisinin İzmir il örgütü tarafından Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "DSP'nin Kuruluşunun 27. Yılı ve Bülent Ecevit'i Anma" programında yaptığı konuşmada, Türkiye'de yeni bir parti arayışı olduğunu ancak parlamento dışındaki siyasi partilerin özellikle bu arayışın dışında tutulduğunu savundu.

Türkiye'de sürekli olarak, "iktidardan memnun olunmadığının, CHP'nin de alternatif olamadığının, MHP'nin zaten beklentilerin dışında kaldığının, bu nedenle yeni bir partiye ihtiyaç olduğunun" söylendiğini ifade eden Türker, "Türkiye'nin parlamento dışında partileri de var. Niçin yeni bir parti ihtiyacı var diyorlar, çünkü arayış içinde olanlar meclis dışındaki partilere yönelmesinler diye. Çünkü, DSP Atatürkçülüğü kuruluşunda temel felsefe olarak kabul etmiş bir parti" diye konuştu.

Reklam
Reklam

DSP'nin son seçimlerde ne kadar oy aldığının önemli olmadığını dile getiren Türker, partililere "Bu sizi korkutmasın, utandırmasın. Oyumuz bir tane bile olsa Türkiye'nin umudu olmak için meydan okumaya devam edeceğiz" diye seslendi.

Muhabir: Mustafa Yıldırım / Ufuk Kırabalı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: