DSP Genel Başkanı Türker, Tekirdağ'da:-"Biz Demokratik Solcuyuz Ama Inançlaradeğer Veren, Saygılı Bir Demokratik Solcuyuz"(Fotoğraflı

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Biz demokratik solcuyuz ama inançlara değer veren, saygılı bir demokratik solcuyuz" dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Biz demokratik solcuyuz ama inançlara değer veren, saygılı bir demokratik solcuyuz" dedi.

Muratlı ilçesinde partisinin ilçe başkanlığınca düzenlenen Gençlik Şöleni'ne katılan Türker, burada yaptığı konuşmada, siyasetin çocukların geleceği için yapılması gerektiğini söyledi.

Türker, Türkiye'de kimsenin yoksulluktan bahsetmediğini dile getirerek, "Hiç kimse fakirden yana tavır koyamıyor. Yoksulluğu kimse konuşmuyor. Son 3 ayda yaklaşık 800 bin kişi kredi kartı borcunu ödememiş. Son 6 ayda 500 bin şirket vadesi gelen borcunu ödememiş. Şu anda çekler, senetler protesto oluyor. Bununla hükümeti tenkit etmiyoruz. Bunlar Türkiye'yi yabancılara esir edecek bir noktaya getiriyor" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"Biz demokratik solcuyuz ama inançlara değer veren, saygılı bir demokratik solcuyuz" diyen Türker, peygambere de Atatürk'e de sahip çıkacaklarını vurguladı.

-"Türkiye, kara listeye alınabilir"-

"Bizi hiç kimse vatan sevgisinden, milliyetçilikten ve Allah sevgisinden uzaklaştıramaz" diyen Türker, "Atatürk olmasa, Türkiye'de ezan sesi yerine çan sesi olacaktı. Şu anda dünyanın en büyük katedrali İspanya'dadır. O katedral eski bir camidir. Bugün Türkiye'de Süleymaniye cami olmaya devam ediyorsa, Selimiye cami olmaya devam ediyorsa, kilise olmuyorsa bunu Mustafa Kemal ve arkadaşlarına borçluyuz" ifadelerini kullandı.

Türker, Başbakan Erdoğan'ın Kanuni Sultan Süleyman dizisini eleştirdiği açıklamasına ilişkin, belgesellerin gerçekleri anlattığını, dizilerin ise hayal ürünü olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin kara listeye alınabileceğini iddia eden Türker, "Türkiye, her an İran ve Kuzey Kore gibi kara listeye alınabilir. Beş ülke var mektup yazılan, 2 tanesini kara listeye aldılar, İran ve Kuzey Kore. 3. sırada Türkiye, 4. sırada Kenya, 5. sırada Myanmar. Bunları kara listeye alıyorlar çünkü Türkiye'yi ve özellikle başbakanı bu işe teşvik etmekle suçluyorlar" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından şölen konserlerle devam etti.

Muhabir: Yavuz Karaduman

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: