Dsp Genel Başkanı Türker Ve Pm Üyeleri Ecevit’in Mezarını Ziyaret Etti

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye’de askeri darbelere karşı koyan tek liderin Bülent Ecevit olduğunu...

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye’de askeri darbelere karşı koyan tek liderin Bülent Ecevit olduğunu belirterek, “Türkiye’yi öteden beri iki partili sisteme mahkum etmeye çalışıyorlar. Bugün tıpkı Mısır'da olduğu gibi, giden de gelen de aynı kişiler tarafından yönetilen bir düzene sokulmak isteniyor” dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP’nin 30 Haziran’da yapılan 9. Olağan Kurultayı’nda seçilen yeni Parti Meclisi (PM) üyeleriyle birlikte Bülent Ecevit’in Devlet Mezarlığındaki kabrini ziyaret etti.

Reklam
Reklam

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Ecevit’in kabrine çelenk koyduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve Ecevit için okutulan Kur’an-ı Kerimi dinledi.

Parti Meclisi Üyeleri’nin Ecevit’in kabrine karanfiller bırakmasının ardından konuşan DSP Genel Başkanı Masum Türker,“Başbakanımız, kurucumuz, Genel Başkanımız,Partimizin 28. yılında 9. Kurultay’ımızı tamamladık. Kurultayımız’da seçilen değerli Parti Meclisi Üyelerimizle birlikte huzurundayız” dedi.

“Bundan iki ay evvel doğum gününüzde buraya geldiğimizde artık Türkiye’de toplumun, insanların özgürlüğünü yitirdiğini ve özgürlük için başkaldırı zamanı geldiğini söylemiştim” diyen Türker, konuşmasın şöyle devam etti:

“Nitekim iki gün sonra Taksim Gezisi Parkı’nda başlayan protestolar daha sonra bütün ülkeye yayıldı. Türkiye’yi yönetenler daha Parlamento’ya gelmeden, iktidar olmadan ‘Demokrasi bizim için araçtır’ diyenler ne yazık ki bu sözlerini uygulamaya başladılar ve toplumda mezhep, din ve cinsiyet ayrımcılığına başladılar. Şu anda özgürlük için direnen, Türk milliyetçiliği için ulusal bilinci yükselterek ulusal direnişte bulunanlara karşı, maalesef yalnız güvenlik güçleri değil, sivil milis güçler dediğimiz palalı, silahlı, coplu ve sopalı insanlar da özellikle Başbakan konuştukça türemeye başladı. Türkiye’de darbelere karşı durmuş bir liderin, yani senin arkandayız.”

Reklam
Reklam

Türkiye’de askeri darbelere karşı koymuş tek liderin Ecevit olduğunu belirten Türker, diğer partilerin, darbeler gündeme geldikçe, sineye çektiğini, hiç birisinin başkaldırmadığını dile getirdi.

Türker, “Ama sen başkaldırdın. Onun için bizler, senin çocukların, senin bıraktığın eserleri yaşatırken, var ederken darbelere karşıtlığımızı sürdüreceğiz. Ne yazık ki şu anda toplumun isyanını, özgürlük mücadelesini ‘darbe’ gibi göstermeye çalışan bir iktidarla karşı karşıyayız. Türkiye’yi öteden beri iki partili sisteme mahkum etmeye çalışıyorlar. Bugün tıpkı Mısır'da olduğu gibi, giden de gelen de aynı kişiler tarafından yönetilen bir düzene sokulmak isteniyor” diye konuştu.

DSP’nin önünü tıkamaya çalışanların var olduğunu kaydeden Türker,hem özgürlüğün direnişine katkı vereceklerini hem de ulusal direnişin, ulusal bilincin yerleşmesi, gelişmesi için Cumhuriyet’in ilkelerine sahip çıkma duygularını sürdüreceklerini ifade etti.

“Biz Demokratik Sol Partililer, hem Türkiye Cumhuriyeti’nin ilkelerini koruyacağız hem vatan milliyetçiliğini sembolize eden, vatan milliyetçiliğini tanımlayan Atatürk milliyetçiliğine sahip çıkacağız, hem de özgürlük için mücadele edeceğiz” diyen Türker, “Özgür toplum, özgür insan ve özgürleşmiş medyanın var olması için elimizden geleni yapacağız. Bu konuda müsterih ol. Yalnız partiye sahip çıkmıyoruz, senin düşüncelerinin gelişmesine, çağdaş bir şekilde topluma yansımasına ve buna toplumun da sahip çıkmasına çalışıyoruz. Bize bırakmış olduğun eserin halkçılık ve devrimciliğine, ilericiliği de ekleyerek yol almaya devam edeceğiz. İnşallah bir gün burada gelip iktidar olduğumuzu ve bozulan kurumlan, kuralları düzeltmeye, gerçek demokrasiyi inşa etmeye başladığımızı duyuracağız. Ruhun şad olsun” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: