DSP Genel Başkanı Türker: -"Yeni Türk Ticaret Kanunu, bütün tüccarlarınbelirli bir açıklık ve şeffaflık içindeolmasını zorunlu kılıyor"

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun bütün tüccarların belirli bir açıklık ve şeffaflık içinde olmasını zorunlu kıldığını

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun bütün tüccarların belirli bir açıklık ve şeffaflık içinde olmasını zorunlu kıldığını söyledi.

Türker, Bursa Esnaf ve Sanatlar Odaları Birliği (BESOB) Beşevler Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen Yeni Türk Ticaret Kanunu Konferansı'nda yaptığı konuşmada, esnaf ve sanatkarların Bursa'da ciddi bir şekilde kapanışlarına rastladıklarını belirtti.

Türker, Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun Türkiye'de sadece ticaretle uğraşanları ve tüccarları organize edeceğini belirterek, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Peki işinize yarayan yeni bir şey getiriyor mu- Getiriyor, neyi getiriyor- Bütün tüccarların belirli bir açıklık ve şeffaflık içinde olmasını zorunlu kılıyor. Ama esnaf ve sanatlara bir şey getirmemekle bu sefer onları açıkta bırakıyor. Nedir açıkta bıraktığı şey- Esnaf ve sanatkar ya basit usul defter ya vergi hukukuna göre yine işletme usulu defter tutacak. Yani ikinci sınıf tüccar olacak. Bu kaçınılmaz bir şey. Peki bu insanlar birden bire büyüyünce ne olacak- Şimdi sizin için gelen ve ayrı bir yasal düzenleme yapılmasını gerektiren şey bu."

Türker, Türkiye'de çek yasasından dolayı, en çok ezilenlerin esnaf ve sanatkarlar olduğunu, hiçbir zenginin borçlanmak için büyük çek vermediğini kaydetti.

Konferansın ardından BESOB Başkanı Arif Tak, Türker'e Bursa bıçağı hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: