Dsp Genel Başkanı Türker'den Şok Patriot İddiası

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye’nin talebi üzerine Suriye tehdidine karşı NATO...

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye’nin talebi üzerine Suriye tehdidine karşı NATO tarafından Adana, Gaziantep ve Kahramanmaraş'a konuşlandırılan patriotların 150 kilometre olan uçak menzilinin aktif hale getirilmediğini ileri sürdü.

Türker, partisinin Yüreğir İlçe Başkanlığı binasının açılışı ve partiye katılım törenine katılmak üzere Gaziantep'ten kara yoluyla Adana'ya geldi. Partililer tarafından davul zurna ile karşılanan Türker için 4 güvercin uçuruldu. Türker, burada yaptığı açıklamada Türkiye'nin talebi üzerine NATO tarafından Hollanda, Almanya ve ABD'den getirilen Adana, Gaziantep ve Kahramanmaraş'a konuşlandırılan Patriotlarla ilgili şok iddialarda bulundu.

Reklam
Reklam

Türker, Adana'nın hassas bir bölgede bulunduğunu belirterek, "Patriotların bir bölümü Adana'ya, bir bölümü Adana'ya komşu olan Gaziantep'e yerleştirildi. Bu Patriotların yerleştirilmesinde, NATO'nun savunma aracı olarak gösteriliyor, çünkü TBMM'de patriotlara eşlik edecek ve her Patriottaki 200 asker için karar alınmış değil, Türkiye'de yabancı askerler çalışacak" dedi.

Türker, patriotların asıl menzilinin aktif hale getirilmediğini ileri sürerek şöyle devam etti:

"Bu Patriotların bir özelliği var. Aslında füze menzilleri 15 kilometre, esas geniş menzilleri uçaklarla ilgili olup, 150 kilometredir. Şu anda çok fazla eleştirilmesin diye uçak menzili kapatılarak devreye sokuldu. Ama uçak menzilini de esas aldığı zaman Türkiye'nin hava sahanlığı birden bire bizim kontrolümüzden NATO'nun kontrolüne geçecek, böylesi bir yaklaşım doğru değil."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz