Dsp Genel Başkanı Türker'den Zafer Bayramı Mesajı

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "30 Ağustos, emperyalizme başkaldırışın adıdır" dedi.DSP Genel Başkanı Türker, Zafer...

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "30 Ağustos, emperyalizme başkaldırışın adıdır" dedi.

DSP Genel Başkanı Türker, Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “30 Ağustos Zafer Bayramı, bir ulusun yokluklara rağmen tüm gücüyle mücadele etmesi ve bağımsızlığını kazanmasının en önemli sembolüdür. Ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, bu günlere gelmemiz için hayatını ortaya koyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.Çok zor koşullara rağmen kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilerlemesi, yüceltilmesi ve gelişmesi için demokrasi en uygun rejimdir. Bu nedenle demokrasiyi koruyup kollamak, geliştirmek hepimizin görevi olmalıdır. Ülkemizin kalkınması, ilerlemesi, dünyada hak ettiği yeri alabilmesi için ulusumuzun Kurtuluş Savaşı yıllarındaki milli ruhla birbirine sarılması gerekmektedir. Ulu Önder Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözleri çok önemli bir felsefeyi içermektedir. Türkiye’nin öncelikle kendi içinde huzuru ve barışı yaşaması, dünya barışına da önemli bir katkı sağlayacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Son dönemdeki terör olaylarının, ülkeyi yok etmek isteyen bazı güçlerin oyunundan başka bir şey olmadığına dikkat çeken Türker şöyle devam etti:

" Bu ve benzeri yıldırma faaliyetleri, ulusumuzun öz benliğine olan inancı ve güveni sarsmamalı, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yoluna devam etmelidir. Ülkemiz yazık ki yaşadığı tüm olumsuzlukların yanında, son 2-3 yıldır 19 Mayıs 1919 ve 29 Ekim 1923 arasında çok önemli olan ulusal gün kutlamalarının çeşitli bahanelerle ortadan kaldırılmak istendiği bir sürece girmiştir.

30 Ağustos yalnızca Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bir gün değil, sadece askeri bir zafer değil, aynı zamanda emperyalistlere karşı verilmiş bir mücadelenin dünya kamuoyuna ilanıdır. Emperyalistlerden yana olanlar ulusal bayramları yok etmeye çalışmaktadırlar.

30 Ağustos Türkiye’de özgürlüğün, bağımsızlığın ilk adımının atıldığı gündür ve bugün Cumhuriyet yönetimine de 30 Ağustos zaferi sayesinde sahip olduğumuzu unutmamalıyız.

Atatürk’ün güç aldığı bu millet, Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni koruyacak ve kollayacak gücü de içinde taşımaktadır. Kimse içimizdeki bu gücü alamaz ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın taşıdığı anlamı gölgeleyemez. Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun bayramını bir kez daha kutluyor, tüm vatandaşlarımıza sevgilerimi gönderiyor, huzur içinde bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: