Dsp İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe, Türkiye’nin Tek Partili Bir Rejime Doğru Gitme Tehlikesi Yaşadığını Savundu

Demokratik Sol Parti (DSP) İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe ve parti yönetim kurulu üyeleri, kuruluş...

Demokratik Sol Parti (DSP) İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe ve parti yönetim kurulu üyeleri, kuruluş yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Türkiye’nin tek partili rejime doğru sürüklendiğini savunan DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe, “Türk siyasetinin iki kulvarlı anlayışını reddediyoruz. Tek partili sisteme doğru gidiyoruz” dedi.

Karakülçe, Türkiye’ye iki partili bir sistemin dayatılmaya çalışıldığını da vurgulayarak, “Türkiye’ye iki partili sistem dayatılmaya çalışılıyor. Hatta partilerimizden birisi topallamaya başladı. Kısırdöngü. Etkin muhalefet olamadığı gibi, fikirlerin kaynaşması ve yeni fikirlerin doğması ve savunulması söz konusu. Halk da karşı” değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

İzmir’in önünü açacak olan EXPO’nun yerel iktidar ve muhalefet arasında sulandırıldığı eleştirisinde de bulunan Karakülçe, açıklamasını şöyle sürdürdü: “İzmir’de diri ve heyecanlı bir örgütüz. İzmir’in önünü açacak olan EXPO projesi var. Ancak maalesef iktidar ve muhalefet arasında biraz sulandırıldı bu iş. Yerel iktidar ve yerel muhalefet arasında. Büyükşehirin sahiplenip götürmesi gerekirken bir angajmana uğradı. İzmir halkı kendi iktidarıyla EXPO’yu hak edecek. Kararlılıkla ortaya çıkıp bu işi kotarsınlar. İzmir’de bir coşku yaratamadılar. Göndereceğiniz delegeler coşkuyla giderse başarılı olunur. Kararlılık, cesaret ve samimiyet. Türkiye’nin umudu yeniden DSP olacaktır.”

ESHOT krizi nedeniyle 3 bini aşkın şoförün işinden olma tehlikesi hakkında da konuşan Karakülçe, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Taşeronları mahkum etmek ahlaklı ve adil değil. Sosyal hiç değil. Büyükşehir tüm bunlara hazırlıklı olmalıydı, bu noktalara gelmemeliydi iş.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: