Dsp Lideri Türker’e Eskişehir'de Davullu Zurnalı Karşılama

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki olayı, Türkiye için çok...

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki olayı, Türkiye için çok sıcak günlerin başladığının göstergesi olarak gördüklerini söyledi.

Eskişehir’de partisinin il kongresi öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türker, bugüne kadar gerek Reyhanlı’da gerekse Hatay’ın diğer ilçelerinde Suriye’den gelen göçmenler dolayısıyla vatandaşların mal güvenliğinin olmadığını ve sürekli taciz edildiğini öne sürdü.

Dün Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen iki ayır patlamaya ilişkin konuşan Türker, “Burada meseleye iki yönden bakmak lazım. Birinci yönü kim ne amaçla yapmış? İkinci yönü de Reyhanlı’da ve dolayısıyla Hatay’da böyle olayların meydana gelerek huzursuzluk oluşturmasının nedenleri nedir? Birincisi bunu kim yaptıysa onu kınıyoruz. Onların cani olduğunu söylüyoruz. Onların insanlıktan uzak olduklarını söylüyoruz. Özellikle oradaki suçsuz insanların bu durumla karşılaşmasına neden olanların hepsi canidir, bir neden gösterilemez. Gerçekleştiren kimse acilen bulunup onun gerekli cezayı alması sağlanmalıdır. Olayın ikinci yönü ise, şuanda bölge halkı bu olaydan dolayı hükümetin politikalarına çok önemli boyutta tepkide bulunuyor. Bu olayın bu noktaya gelmesinde hükümetin uyguladığı Suriye’ye yönelik tahrik eden politikasından vatandaş memnun değil. Türkiye’yi temsil etmiyor” dedi.

Reklam
Reklam

“BU SALDIRIDA VEFAT EDEN VATANDAŞLARIMIZIN HİÇBİR İNCELEMEDEN VE ADLİ TIPTAN GEÇİRİLMEDEN GÖMÜLMELERİNİ MANİDAR BULUYORUZ”

Patlamadan ölenlerin cenazelerinin hiçbir incelemeden geçmediğini de öne süren Türker, “Oradaki arkadaştan aldığımız habere göre şuanda bu saldırıda vefat eden vatandaşlarımızın hiçbir incelemeden ve adli tıptan geçirilmeden gömülmelerini de manidar buluyoruz. Çünkü o vatandaşlarımızın ölmelerine neden olan bomba parçaları hakkın bilgi sahibi olmadan bombaların nasıl alındığını, oluşturulduğunu görmeden böyle bir şey yapılması da tekrar halktan kamuoyunda bilgi saklanma amacı güttüğünü düşünüyorum. Hepimizin başı sağ olsun” diye konuştu.

Türker, bir gazetecinin ‘Yerel seçimler yaklaşıyor, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i seçimlerde yeniden partinizde görmek istiyor musunuz’ sorusuna ise şu cevabı verdi:

"Şu anda Sayın Büyükerşen'in bir partisi var bildiğim kadarıyla. Sayın Büyükerşen'in herhangi bir partiye, bize ya da başkasına gitmek üzere talebi gündem de değil. Bir partiden seçilip başka bir partiye gitti. Bu konuda konuşmak doğru değil. Kendisinin bileceği bir iş."

Reklam
Reklam

Öte yandan, DSP Lideri Türker, kongrenin yapılacağı Taşbaşı önünde partililer tarafından davulla ve zurnayla karşılandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz