Dsp Rize İl Başkanı Meyrem Çoğalmış Genel Merkez Kararı İle Görevinden Alındı

Demokratik Sol Parti (DSP) Rize İl Başkanı Meyrem Çoğalmış, Genel Merkez Kararı ile görevinden ayrıldı.

Demokratik Sol Parti (DSP) Rize İl Başkanı Meyrem Çoğalmış, Genel Merkez Kararı ile görevinden ayrıldı.

Çoğalmış konuyla ilgili olarak ilçe başkanları ile birlikte Rize Basın Merkezi'ni ziyaret ederek bir basın açıklaması yaptı. Çoğalmış açıklamasında, genel merkezin kararına rağmen görevinin başında olduğunu belirterek mücadelesini DSP'yi kurucu genel başkanları Bülent Ecivit'in çizgisine taşıyana kadar sürdüreceğini belirtti.

Çoğalmış açıklamasında, "Ben seçilmiş bir kişi olmama rağmen, delegelerin kararına ve şahsıma yapılan saygısızca bir uygulama ile görevimden alındım. Genel Merkez tarafından gerçek DSP'lilere karşı bir oyundur bu. Biz bu oyunu bozacağız. Masum Türker DSP'nin oyunu yüzde 0.24'e düşünmenin faturasını böyle mi ödüyor ? Bizler gerçek DSP'liler olarak Bülent Ecevit'in makamını hiç kimsenin şahsi çıkarları için kullanmasına izin vermeyeceğiz. Ben görevimin başındayım. Partimiz yeniden Ecevit'in çizgisine gelene kadar mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Çoğalmış, görevden alınma gerekçesini partiye ait hizmet aracını genel merkeze iade etmemesi olarak gösterirken, "O araç Rize'deki partililerin parası ile alınmıştı. O aracı geri gönderemezdim. Genel merkez aracı satmak üzere bizden istedi. Ben onlara 'hayır' dedim ve aracı vermedim"diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: