DSP, seçim sonuçlarından memnun değil

ANKARA (ANKA) - Yerel seçimlerin ardından sonuçları değerlendirmek üzere toplanan DSP Başkanlık Kurulu, "partinin güvenli geleceği açısından kadrolarını güçlendirmeyi, demokratik yeni açılımlar sağlamayı, yeniden yapılanmayı ve tüzük değişikliğini de öngören" bir olağanüstü kurultay mesajı verdi.

DSP Genel Sekreteri Süleyman Yağız, DSP Başkanlık Kurulu'nun, Genel Başkan Zeki Sezer Başkanlığında toplanarak, yerel seçim sonuçlarını değerlendirdiğini bildirdi. Yağız, sonuç raporuna ilişkin yaptığı açıklamada, yerel seçimlerde alınan sonuçların arzu edilen düzeyde olmadığını belirterek, "Aldığımız sonuçların nedenleri elbette ki çeşitlidir. Bunun hem içimizden, hem de dışımızdan kaynaklanan nedenleri vardır. Belli ki, iki nedene de dayalı olarak bazı eksiklerimiz ve yapamadıklarımız olmuştur" dedi.

Reklam
Reklam

Yağız, bu anlamda Genel Başkan Sezer'in, partinin güvenli geleceği açısından kadrolarını güçlendirmeyi, demokratik yeni açılımlar sağlamayı, yeniden yapılanmayı ve tüzük değişikliğini de öngören bir olağanüstü kurultaya gidilmesinin gerekliliği üzerinde durduğunu bildirdi. Yağız, sonuç raporunda yer alan ifadeleri şöyle aktardı:
"Ecevit'in bize bıraktığı Demokratik Sol'a her zaman gereksinim vardır. Çünkü Demokratik Sol, ülkemiz siyasal yaşamında her açıdan güvenin en sağlıklı adresidir. Ecevit, bize bu mirası bırakırken, ünlü şairimiz Attila İlhan'ın bir şiirine gönderme yaparak, ‘Biz sana mecburuz Demokratik Sol' demiştir. Demokratik Sol Partililer olarak, Ecevit'in bu mesajının bilinci ve gereğini yapmanın kararlılığı içindeyiz. Ama geçmişte olduğu gibi bu süreçte de bir kez daha gördük ki, önümüzde birçok engel bulunmaktadır. Ecevit bize, Demokratik Sol duyarlılıkta bir işbirliği yapılmasını vasiyet etmişti. Ama Demokratik Sol'un kapısına kilit vurulmasını istememişti. Ecevit'in bu vasiyetini hiç kimse başka amaç ve hevesleri için kullanamaz. Ecevit'in vasiyeti çerçevesinde biz, 2007 Seçimleri'ne girmeyerek üzerimize düşeni yaptık. 2009 Yerel Seçimleri öncesinde de çok somut önerilerde bulunarak yasal çerçeveye uygun işbirliğinin kapısını açtık. Ama bazı kimseler, bunu anlamak yerine, Ecevit'i algılamak yerine, Ecevit'in olmayan vasiyetine sığındılar ve işbirliği önerimizi reddeden CHP'nin seçim otobüslerine binerek görülmemiş bir ilkesizliğe ve etik dışılığı tartışılamayacak bir davranışa imza attılar. Çok açık ve çok net olarak, Ecevit'in bize en büyük mirası olan Demokratik Sol'a tuzak kurdular, ihanet ettiler. Onun içindir ki, bu tür kimseler için biz, ‘içimizde gözükenler' diyoruz. Bunlar için partimizin yetkili organlarının en kısa sürede gereğini yapacağına inanıyoruz."

Reklam
Reklam