DSP seçimlere tek başına girecek

DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP’nin seçimlere tek başına gireceğini ve gençlerle birlikte Türkiye’yi yeniden inşa edeceğini söyledi.

DSP Gençlik Kolları 2. Etap Toplantısı, Royal Anka Oteli’nde yapıldı.

DSP Genel Başkanı Türker, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, gençlere hem siyasette başarılı olmak için neler yapmak gerektiğini anlattı, hem deneyimlerini aktardı hem de DSP’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Türker, geçmişte gençlerin ülke meseleleriyle yakından ilgilendiğini, üniversitelerde, siyasi partilerde bir araya gelip ülke meselelerini çözmek için kafa yorduklarını ancak 12 Eylül darbesi sonrasında gençlerin siyasetten uzaklaştığını anlattı. Gençliğin dinamizminin, yaratılan korku ve baskı rejimi yüzünden siyasete yansımadığına dikkat çeken Türker, günümüzde Tekel işçilerinin eylemine destek veren üniversite öğrencileri hakkında üniversite yönetiminin bile soruşturma başlattığını söyledi.

Reklam
Reklam

Gençlere, “İdeal sahibi olun” diyen Türker, gençlerin en azından önlerindeki on yıl için gelecek planı yapmalarını istedi. DSP lideri, “Hepinizin bir ideali olmalıdır. İdeal sahibi olursanız, ideolojinizi karşınızdakine karşı daha güçlü bir şekilde savunursunuz” dedi. Türker, liderlik sanatı, siyaset, Demokratik Sol Felsefe konularında eğitilecek olan gençlere, “Pozitif olun, sabredin ve dirençli olun” tavsiyesinde bulunarak bunların başarıyı getiren önemli faktörler olduğunu söyledi.

-TÜRKİYE YANIYOR-

Ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Türker, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye yanıyor. Ekonomide, dış politikada, sağlıkta, eğitimde yaşananlar ortada. Sizler ‘Yanan Türkiye’yi nasıl kurtaracağız’ diye düşüneceksiniz. Bir ideal sahibi olacaksınız. Ülkenin umuda ihtiyacı var. Sizler ülkenin umudu olacaksınız. Ülkenin geleceğini planlayacaksınız. İş kaygısı, yaşam kaygısı var. Bu realitedir. Realite ile idealleriniz arasındaki dengeyi kurabilirseniz, kimse sizin önünüzde duramaz. Hedefimiz, gençlerimizin dinamizmini siyasete kazandırmaktır. Sizler siyaseti, sistem içinde yer alarak, yaşayarak öğrenmelisiniz. Çünkü siyaset yapılarak öğrenilir.”

Reklam
Reklam

Hükümet’in demokratikleşme konusunda somut bir şey yapmadığını, aslında demokratikleşme paketi de olmadığını söyleyen Türker, seçim barajının indirilmesi durumunda demokratikleşme konusunda önemli bir adımın atılmış olacağını söyledi. Türker, “AKP hem askerden şikayet ediyor hem de ihtilalcilerin getirdiği yasaları koruyor” eleştirisinde bulundu.

-SİZ BİZİM GELECEĞİMİZSİNİZ-

Gençlere “Siz bizim geleceğimizsiniz” diyen Türker, sözlerini şöyle tamamladı:

“DSP kadro ve örgüt partisidir. DSP, gençleriyle el ele vererek Türkiye’de büyük bir güç oluşturacaktır. DSP’nin başka bir çatı altında seçime girmesi, DSP’nin kendi tabanına, özellikle de DSP’ye gönül vermiş gençlere, haksızlıktır. Seçime tek başımıza girecek ve gençlerle birlikte Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. DSP’yi beğenen, DSP çatısı altında politika yapmak, ülkeye katkıda bulunmak isteyenlere de kapımız açıktır.”