Dsp'de Bayram Coşkusu

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "İktidar ve muhalefet el ele vermiş, sözde tartışıyorlar ama üniter...

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "İktidar ve muhalefet el ele vermiş, sözde tartışıyorlar ama üniter devlet yapısını değiştirmenin altyapısını hazırlıyorlar" dedi.

Türker, DSP Genel Merkezi'nde vatandaşlarla ve kendisini ziyarete gelen partililerle bayramlaştı. Coşkulu geçen bayramlaşma töreninde partililerle buluşan Türker, Türkiye'nin dönüm noktasında olduğu, çizginin kırıldığı bir dönemde bayramlaştıklarını belirterek, "Geçmişte bizi eleştiren, arayıp sormayan insanların, şimdi bizi arayıp 'ortaya çıkmanız lazımdır' dediği bir dönemi yaşıyoruz. Dikkat edin, bayram öncesi tartışılan konu, CHP'li milletvekili Hüseyin Aygün'ün kendisini kaçıran PKK'lılardan bahsetme üslubuydu. Ayrıca BDP'lilerin PKK'lılarla Şemdinli'de yol ortasında bir araya gelişleriydi. Bu muhabbet tartışılıyordu. Bu konuların tartışılması, Türkiye’nin nasıl bir oyunla karşı karşıya kaldığının tartışılmasını engelliyor. Bu tartışmalar, AK Parti’nin federal devlet yapısına zemin hazırlama amacı güdüyor" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"İktidar ve muhalefet el ele vermiş, sözde tartışıyorlar ama üniter devlet yapısını değiştirmenin altyapısını hazırlıyorlar" diyen Türker, şunları kaydetti: "Medyada da bu konuda ambargo olması, durumu daha da güçleştiriyor. Böyle bir ortamda, DSP'ye ihtiyaç olduğu daha net bir şekilde ortaya çıkıyor. DSP'nin seçenek oluşturacak bir parti olduğunu herkes biliyor. Geçmişte bize yöneltilen suçlamalar zaman zaman hala gündeme getiriliyor ama nedense kimse bu son 10 yıl içinde ne olup bittiğini konuşmuyor. Artık bize düşen görev, toplumun arayışına yanıt verebilecek çalışmalara yönelmemizdir.

Bize düşen, barışı, kardeşliği tesis edecek yeni bir yaklaşımdır. Partimiz bunu denedi. 1999-2003 yılları arasında bir şehit cenazesi bile kalkmadı, bir vatandaşımız ölmedi. DSP, ulusal çıkarları ön planda tutan ve üniter devlet yapısının korunmasından yana olan ve günümüzde sık sık 'alternatif yok' diyenlere karşı önemli bir güçtür ve DSP alternatif bir partidir. Bunu bütün dünyaya hissettireceğiz. Tekrar hepinizin bayramını kutluyor, size, ailelerinize mutluluklar diliyor, bu bayramın ülkemiz için de hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: