DSP'de Olağanüstü Kurultay Için Yeterli Imza Toplanamadı

Demokratik Sol Parti (DSP)'de olağanüstü kurultay için toplanan imza sayısı 61'de kaldı. Olağanüstü kurultay için...

Demokratik Sol Parti (DSP)'de olağanüstü kurultay için toplanan imza sayısı 61'de kaldı. Olağanüstü kurultay için toplanan imzalar tüzük uyarınca yetersiz kalması nedeniyle başvuru işleme alınmadı.

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, olağanüstü kurultay yapılması için toplanan imzaların yetersiz olduğunu ve tüzük uyarınca başvurunun işleme konulmadığını bildirdi.

Erçelebi, "DSP'de olağanüstü kurultayın toplanması için 4 Nisan 2012 tarihinden bugüne kadar noter aracılığı ile gönderilen imza sayısı toplam 61'de kalmıştır. Bu imzalar birbirinden farklı tarihlerde geldiği ve yeterli sayıda olmadığı, ayrıca parti tüzüğümüzün 20. maddesine aykırı olduğu için yasal çerçevede geçersiz kaldığından işleme konulmamıştır. Bu durum imza sahiplerine bildirilmiştir." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz