DSP'den hükümete eleştiri

ANKARA (İHA) - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, AK Parti'nin zina konusunu gündemin en başında tutarak, Türkiye'nin AB üyeliği hedefine gölge düşürdüğünü savundu.

Sezer, yaptığı yazılı açıklamada, batılı ülkelerin Türkiye ile ilişkilerinde her zaman samimi olmadığını belirtti. Türkiye'nin AB ile ilişkilerinde en kritik sürece girildiği bu günlerde iş başındaki AK Parti iktidarının 'ne kadar samimi olduğunun' sorgulanması gerektiğini savunan Sezer, "AK Parti, attığı bazı adımlarla adeta Türkiye'nin geleceğini karartacak girişimlerde bulunuyor. AK Parti, birçok konuda olduğu gibi bu kez de zina konusunu gündemin en başında tutarak, Türkiye'nin AB hedefine gölge düşürüyor" dedi.

Reklam
Reklam

Bir iktidarın, kendisine oy veren seçmenlerini düşünmesi ve ona göre siyaset yapmasının doğal olduğunu belirten Sezer, ancak, bir iktidar partisinin, siyaseti sadece buna bağlı olarak yapması ve gerçekleştiremeyeceğini ya da gerçekleştirilmemesi gerektiğini bildiği konularda, kasıtlı olarak, 'Ben istiyorum ama, sürekli engel oluyorlar' görüntüsünü vermesinin, siyaset etiğiyle ve iktidar mantığıyla bağdaşmayacağını ifade etti.

AK Parti'nin, AB üyelerinin hiçbirinde sorun olmayan ve hatta yıllar önce Türkiye'de de sorun olmaktan çıkarılan bir konuyu gündeme taşıyarak, adeta 'Ben, AB üyesi olmak istemiyorum' dediğini ileri süren Sezer, "Bugün geldiğimiz noktada Türkiye'nin AB üyeliği süreci bizzat bu iktidar tarafından sabote edilmektedir. Bunun anlaşılır yanı yoktur" değerlendirmesini yaptı.