DSP'den katsayı konusunda hükümete uyarı

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Danıştayın üniversiteye girişte katsayıyı eşitleyen düzenlemeyi durdurma kararına rağmen, hükümetin ısrarcı tutumunu eleştirdi.

Erçelebi, “Bu konu bir eğitim konusu olmaktan çok laiklikle doğrudan ilgili bir durum haline getirilmiştir. Hükümetin tutumu, ideolojik bir yaklaşım içermektedir. Laikliğe karşı odak görünümünde olan bir partinin dikkatli davranması gerekir” dedi.

ANKARA (ANKA) - DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Danıştayın üniversiteye girişte katsayıyı eşitleyen düzenlemeyi durdurma kararına rağmen, hükümetin ısrarcı tutumunu eleştirerek, “Bu konu bir eğitim konusu olmaktan çok laiklikle doğrudan ilgili bir durum haline getirilmiştir. Hükümetin tutumu, ideolojik bir yaklaşım içermektedir. Laikliğe karşı odak görünümünde olan bir partinin dikkatli davranması gerekir” dedi.

Reklam
Reklam

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, yaptığı yazılı açıklama ile, hükümetin, üniversiteye girişte katsayıyı eşitleyen düzenleme konusunda Danıştay’ın aldığı durdurma kararına gösterdiği tepkiyi eleştirdi. Danıştay'ın, üniversiteye girişte 'katsayıyı eşitleyen' düzenlemeyi durdurmasının hükümet ve YÖK cephesinde yeni arayışları gündeme getirdiğini belirten Erçelebi, "Henüz hukuki yollar tüketilmedi. Düzenleme esastan incelenmedi. Alınan da yürütmeyi durdurma kararıdır. Bu telaş niye? Bu yargıyla çatışmayı gündeme getirir. Yargı ile çatışmak, Hükümet’e de YÖK’e de hayır getirmez. AKP Hükümeti, laikliğe karşı odak görünümündedir. Eğer zorlama ile katsayı değişikliği yapacak olursa, Danıştay ile tekrar karşı karşıya gelecektir" dedi.

AKP eğer bu konuda kanun çıkaracak olursa, Anayasa Mahkemesi’ni karşısında bulacağını ifade eden Erçelebei şunları kaydetti:

"Bu konu, hükümet tarafından bir ‘eğitim’ konusu olmaktan çok, ‘laiklikle doğrudan ilgili bir durum’ haline getirilmiştir. Danıştay’ı ‘ideolojik’ davranmakla suçlayan Başbakan ve arkadaşları, aynaya bakmalıdır. Gerçekte Hükümet’in tutumu, ideolojik bir yaklaşım içermektedir. Anayasa Mahkemesi ile Danıştay ile polemiğe girmek, ne AKP’ye ne de YÖK’e hayır getirir! Her şeyden önce ‘laikliğe karşı odak’ görünümünde olan bir partinin dikkatli davranması gerekir! Hükümet ve YÖK formül arayışına girmek yerine, yargı kararlarına saygı göstermeli ve o kararlara uygun davranmalıdır. Her fırsatta ‘… demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti’ vurgusunu yaparak konuşan Başbakan, ‘hukuk devleti’ kavramının içini boşaltmaya yeltenmemelidir. Aksi taktirde Başbakan ve AKP Hükümeti, yeniden yargının duvarlarına toslayacak ve her zaman olduğu gibi ‘iki ileri bir geri’ alışkanlığıyla geri adım atmak zorunda kalacaktır. Hükümet yargı kararlarına uyarsa, parti kapatmaya gerekçe oluşturan ‘laikliğe karşı odak’ olma konumundan uzaklaşacaktır.”

Reklam
Reklam

ANKA