DSP'li Çakmak: Kazı Çalışmalarının Devamı Için Side Ilçe Yapılmalı

DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, Anadolu Üniversitesi'nin Side'de rahat bir şekilde kazı çalışmasını sürdürmesi...

DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, Anadolu Üniversitesi'nin Side'de rahat bir şekilde kazı çalışmasını sürdürmesi için Side'nin ilçe olması gerektiğini söyledi.

Büyükşehir Yasa Tasarısı ile ilgili Side Apollon Tapınağı önünde basın açıklaması yapan İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, Side'de 4 yıldır düzeyli bir şekilde yapılan tarihi eserlerin ayağa kaldırma çalışmalarının sektere uğramaması için turizm beldesinin ilçe yapılmasının şart olduğunu kaydetti. Büyükşehir Yasa Tasarısı'nın yasalaşması halinde antik dönemde Pamfilya bölgesinin başkenti olan Side'nin Manavgat'ın bir mahallesi olacağını hatırlatan Çakmak, turizm beldesinin dünya turizminde bir marka olduğunu ve turizmcilerin bölge destinasyonunu Side ismi tanıttığını söyledi.

Reklam
Reklam

Side'nin nüfus ve yıllık bütçesinin Türkiye'de 500 ilçeden daha büyük olduğunu belirten Çakmak, Side'nin yıllık 4 milyon turisti ağırladığını ve Antalya'ya gelen 11 milyon turistin konaklamasında lokomotif görevi gördüğü kaydetti. Çakmak, Side'nin ilçe olması için şu bilgileri verdi: "Side'nin Büyükşehir Yasa Tasarı’sı ile cezalandırılmasını istemiyoruz. Side'de 4 yıldır çok güzel bir şekilde tarihi eserleri kaldırma çalışması yapılıyor. Efes'ten sonra ikinci kazı yapılan Side Antik Kent'te daha dört önce Anadolu Üniversitesi kazı yapmaya başladı. Bir üniversite Side'de kazı yapmak için 61 yıl sonra geldi. İleride tarihi eserleri kaldırma çalışmaları için Anadolu Üniversitesi'nin bir vinç için Manavgat ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne başvuruda bulunmasını istemiyoruz. Zaten kazı süresi 3 ay, bunu da kazı ekibi araç temini ve bürokratik işlemler için harcanmasın.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: