DSP'li Çakmak: Siyasi Sorunların Çözüm Reçetesi Çanakkale Ruhunda Saklı

DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, günümüzde sosyal ve siyasi sorunların çözüm reçetesinin Çanakkale ruhunda...

DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, günümüzde sosyal ve siyasi sorunların çözüm reçetesinin Çanakkale ruhunda saklı olduğunu söyledi.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü ile ilgili açıklama yapan Çakmak, 98 yıl önce emperyalist güçler tarafından yapılan saldırıların Çanakkale'de püskürtülmesindeki temel dinamiğin kardeşlik ruhuyla tek vücut olarak düşmana, aziz Anadolu topraklarını çiğnetmemek olduğunu kaydetti. Osmanlı devletinin en fazla üniversite okumuş nitelikli eğitim gücünü Çanakkale'de kaybettiğini belirten Çakmak, ülke topraklarının ne zor şartlar altında kurtarıldığının bilinmesi ve kardeşlik ruhunun doya doya yaşanması için Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirli plan ve program doğrultusunda şehitliği ziyaret ettirmesi gerektiğini söyledi. Çakmak, "98 yıl önce atalarımızın düşman kuvvetlerine karşı kazandığı zafer Çanakkale'de bir ve beraber olma ruhudur. Günümüzde sosyal hayatta ve kronik hale gelmiş siyasi sorunların çözüm reçetesi Çanakkale ruhunda saklı. Çanakkale ruhu bizim birlik ve beraberlik ruhumuzdur. Onun için Çanakkale'yi geçilmez kılan kahramanlarımızı ziyaret etmeliyiz. Bunu Japonya ve Güney Kore yapıyor. Anzaklar binlerce kilometreden gelerek Çanakkale'de ataları için şafak ayini yapıyor. Biz de her öğrencimize ömürlerinde bir defa olsun şehitliği ziyaret ettirmeliyiz. Çocuklarımızın hayali kahramanlara ihtiyacı yok. Çocuklarımıza kahraman olarak Çanakkale kahramanı Seyit Onbaşı'nı anlatmamız yeter." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: