DSP'li Çakmak: Turist Ölümleri, Ülke Turizmine Zarar Veriyor

DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, turist cinayetlerinin Türk turizmini olumsuz etkilediğini söyledi. Ahmet...

DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, turist cinayetlerinin Türk turizmini olumsuz etkilediğini söyledi.

Ahmet Çakmak, yaptığı açıklamada, İstanbul'da ölü bulunan ABD'li Sarai Sierra'nın dünya basınında geniş yer almasının Türkiye'nin kültür turizmine darbe vurduğunu savundu. İnternet üzerinde yapılan rezervasyonlara bağlı tatile gelen turistlerin polisin güvenli takip sistemiyle aşılabileceğini belirten Çakmak, yurt genelinde tarihi ören yerlerinde alkolik, tinerci, turistleri sözlü taciz ve zorla hediyelik eşya satışlarına izin verilmemesi gerektiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

5 yıl önce İtalyan sanatçı Pippa Bacca'nın dünyaya barış ve sevgi mesajı vermek için Roma'dan gelinlikle Kudüs’e yürüme çalışmasının Gebze'de bir kamyoncunun tecavüzü sonrası öldürülmesiyle son bulduğunu hatırlatan Çakmak, Pippa Bacca'nın öldürülmesin insanlık adına utanç verici olduğunu ve kara bir leke olarak insanlığın karşısında durduğunu söyledi. Çakmak, "Antalya insanı ekmeğini bacasız sanayi turizmden kazanıyor. Turist öldürülmesi vakaları ülke turizmi adına güvenir olmaya leke sürüyor. Ülkemizde ferdi ve internet üzerinden rezervasyon yaptıran turistlerin güvenliği yabancı dil bilen güvenlik görevlileri tarafından sağlanmalı. Bu tür olaylar dünyanın her ülkesinde olabilir. Fakat turizm güvenilir olmayı gerektiriyor. Turizm leke götürmez." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: