DSP'li Türker: "Oyum CHP'ye"

MARDİN (ANKA)- Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Sekreteri Masum Türker, AKP'den kurtulmak isteyen herkesin CHP'ye oy vermesi gerektiğini söyledi.

Partisinin seçimlere katılmama kararı aldığını hatırlatan Türker, "Ben, vatandaş Masum Türker olarak asgari müştereklerde birleştiğimiz CHP'ye oy vereceğim" diye konuştu. Masum Türker, seçim çalışmaları çerçevesinde Mardin'i ziyaret etti. Mardin Havaalanında DSP'li yöneticiler ve CHP Mardin 1'inci sıra adayı Mahmut Duyan tarafından karşılandı.

Masum Türker, Mardin'de esnaf ziyaretinin ardından DSP İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. DSP'nin Türkiye'nin içinde bulunduğu koşulları dikkate alarak seçimlere katılmama kararı aldığını ve CHP ile işbirliğine gittiğini ifade eden Türker, bir vatandaş olarak oyunu CHP'ye vereceğini söyledi. Seçimlerin ardından CHP ve DSP'nin parlamentoda iki ayrı grup olarak solu güçlendirmek için çalışacağını ifade eden Türker, "Ben vatandaş Masum Türker olarak asgari müştereklerde birleştiğimiz CHP'ye oy vereceğim. Bana bunu kim sorarsa AKP'den kurtulmak için CHP'ye oy verilmesi gerektiğini söylüyorum. AKP'den kurtulmamız lazım. Çünkü AKP Türkiye'de herşeye zarar verdi" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türker, bölgenin sorunlarına da değindi. Mardin başta olmak üzere diğer bölge illerinin kalkınması için devlet yatırımının şart olduğunun altını çizen Türker, terörün de önüne yatırımla geçilebileceğini söyledi. AKP Hükümeti'nin uyguladığı teşvik politikasının "eşi dostu" zengin etme anlayışına dönüştüğünü ileri süren Türker, bölge için yatırım amaçlı teşviklerin verilmesi gerektiğini kaydetti. Masum Türker, basın toplantısında CHP'nin 1'inci sıra adayı Mahmut Duyan'a da destek istedi.

MARDİNLİLER TEPKİLİ

Türker, AKP'den aday olan ancak son anda istifa eden Süleyman Bölünmez'in aday gösterilmemesi nedeniyle Mardin halkının AKP'ye tepkili olduğunu savundu. Bölünmez'in tabanın seçimlerde belirleyici rol oynayacağına işaret eden Türker, CHP'nin Mardin'de 2 milletvekili çıkarabileceğini öne sürdü. Türker, "Süleyman Bölünmez'in aday gösterilmemesine Mardin halkı, AKP'ye oy vermeyerek tepki gösterecek. Bu da Mardin halkının ne kadar duyarlı olduğunu gösteriyor" diye konuştu.