DSP'nin kasasında kaç TL var?

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Parti Meclisi toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada istifa dilekçesini bugün Genel Sekretere vereceğini kaydederken, "Parti kasasında 29 küsur trilyon paramız var'" dedi.

Partiden ayrılırken kararından vazgeçmesini isteyen partililere ise "kararlı" olduğunu ve Kurultay'da da aday olmayacağını söyleyen Sezer, "Çok üzgünüm, en çok para konuşuluyor. Birileri özellikle bizi de oraya çekmeye çalışıyor veya 'o tartışılırsa demokratik solun ağırlığı kaybolur' diye düşünüyor olmalılar" diye konuştu. 2004 yılı Temmuz ayının sonunda genel başkanlık görevini üstlendiğini söyleyen Sezer "Şu anda parti kasasında 29 küsur trilyon paramız var" dedi.

Reklam
Reklam

Sezer, Büyük Anadolu Oteli'nde yapılan İl ve belediye Başkanları toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, DSP'nin yerel seçimlerde belediye sayısı ve oy oranını artırmasına rağmen istedikleri sonucu alamadıklarını söyledi.

-"TEDBİR KARARI KALDIRILMALI"-

DSP'de bazı milletvekillerinin yerel seçimlerden sonra parti Disiplin Kurulu'na verildiğini hatırlatan Sezer, bu konuda yorum yapmanın doğru olmadığını belirtirken "Ancak şimdi bir kurultay sürecine girdik, bu kurultay sürecinde yanlış algılamalara yer vermemek için, DSP'nin demokratikliğinin bir gereği için, bilemiyorum ona bir hakkım var mı ama Parti Meclisi'mizin o süreçte tedbir kararlarını kaldırmasını öneriyorum" diye konuştu.

-"29 KÜSUR TRİLYON PARA VAR"-

Sezer, partinin parasıyla ilgili tartışmaları da değerlendirdi. Son günlerde en çok paranın konuşulduğunu bunun da kendisini üzdüğünü söyleyen Sezer, "Birileri özellikle bizi de oraya çekmeye çalışıyor veya 'o tartışılırsa demokratik solun ağırlığı kaybolur' diye düşünüyor olmalılar" diye konuştu. 2004 yılı Temmuz ayının sonunda genel başkanlık görevini üstlendiğini söyleyen Sezer "Şu anda parti kasasında 29 küsur trilyon paramız var" dedi. 2002-2004 yılları arasında ne kadar para harcandığını da sormak gerektiğini kaydeden Sezer partinin parasıyla ilgili tartışmalardan sonra Anayasa Mahkemesi'nin hesapları incelenmesi ve denetlemesini istediğini söyledi.

Reklam
Reklam

-"BEN DÖNMEZEM YOLUMDAN"-

Sezer partililere "Genel başkanlıktan ayrılıyorum. Ama demokratik solcu öleceğim. Hakkınızı helal edin. Hepinize başarılar diliyorum" sözleriyle veda ederken, salondaki bazı partililer de istifa kararından vazgeçmesi ve Kurultay'da aday olmasını istediler. Sezer ise istifa kararından vazgeçmeyeceğini ve Kurultay'da da aday olmayacağını söylerken bir partili Sezer'e "Sayın başkanım, ne dönenler oldu" dedi. Sezer ise "Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan" karşılığını verdi. Kimi partililerin ise Sezer'in boynuna sarılarak ağladığı dikkat çekti.