Dtb Başkanı Akyıl'dan Dokunulmazlıkların Kaldırılması Yorumu

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Akyıl, BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının, Türkiye'de siyasi...

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Akyıl, BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının, Türkiye'de siyasi bir karar olacağını ve bu kararın da ülkeye fayda sağlamayacağını söyledi.

DTB Yönetim Kurulu adına açıklama yapan DTB Başkanı Fahrettin Akyıl, bölgede, sadece BDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırmasının, Kürtleri siyasetten tasfiye etmek olduğu şeklinde algılandığını ve bu algınında istikrarsızlığa neden olacağını belirtti. Türkiye’de sadece BDP’li vekillerin dokunulmazlığının kaldırılmasının doğru olmadığını belirten Akyıl, "Bir ülkede dokunulmazlık kalkacaksa bu sadece bir parti ile sınırlı olmamalıdır. Bu tüm siyasi parti milletvekilleri için geçerli olmalıdır. Bölge halkı tarafından seçilen ve bölgeyi temsil eden milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması ülkemizde çok büyük zararlar doğuracağı kaygısını taşımaktayız. 1994 yılında DEP milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasıyla birlikte baş gösteren sorunların tekrardan alevleneceği kuşkusunu taşımaktayız. Hassas bir bölgede bulunan Türkiye’nin dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla birlikte yeni bir kaosa sürüklenmesini arzu etmiyoruz" dedi. Bölge halkının özellikle Kürt sorunu ile ilgili çok hassas olduğunu da dile getiren Akyıl konuşmasına şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Bu tür karışıklıkların yaşandığı dönemlerde ülkede en büyük zararı bölge halkı ve bölge esnafı yaşamaktadır. Bu tür karışıklıkların yaşanması ne ülkemize nede bölgemize fayda sağlamamış aksine çok büyük zararlar vermiştir. Bu nedenle bizler Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri olarak Barış ve Demokrasi Partisi milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili söylemlerin bir an evvel sonlandırılmasını ve çözümün sadece siyasetten aranması gerektiğini düşünüyoruz. Diğer siyasi partilerimizin bölge milletvekillerinin de BDP’li vekillerin dokunulmazlıkların kaldırılmasını önlemeye yönelik çaba içerisinde olup, BDP’li vekillere destek vermelerini istiyoruz. Bu güne kadar atılan yanlış adımlar bölgede kaosa neden olmuştur. Bu kaos ortamı bölgede işsizlik, yoksulluk ve gelişmemişliğe neden olmuştur. Bu nedenle insanların siyasete itibar ettiği bir dönemde bu tür kaosların yaşanması bölge halkının umutlarını kıracaktır."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: