DTB Canlı Hayvan Pazarı'nda gebelik tahlili ücretsiz

Denizli Ticaret Borsası (DTB) Canlı Hayvan Pazarı'nda Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlandı. Son yıllarda yaptığı yatırımlar...

Denizli Ticaret Borsası (DTB) Canlı Hayvan Pazarı'nda Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlandı. Son yıllarda yaptığı yatırımlar ve yeniliklerle Avrupa Birliği standartına yükselen pazar, 16 bin 500 metrekaresi kapalı olmak üzere 50 bin metrekare alanda kurulu. Pazarda 25 bin küçükbaş ve bin büyükbaş hayvan kapasiteli.
DTB Başkanı İbrahim Tefenlili, düzenlediği basın toplantısında pazara bütün hayvanların belgeleriyle geldiğini, veterinerler tarafından sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra alındığını söyledi.
Kurbanlık büyükbaş hayvan alacak vatandaşların kulak küpeleri ve pasaportlarına dikkat etmesini isteyen Tefenlili, “Hayvan pazarımızda büyükbaş dişi hayvanların gebelikleri, veteriner hekimlerimiz tarafından ücretsiz kontrol ediliyor. Düve veya inek almak isteyenler, mutlaka bu hizmetten yararlansın. Bu sene vatandaşlarımızın geceleri hayvan pazarını kullanabilmesi için gerekli aydınlatma çalışmaları da yapılmıştır. Mesai bitiminden sonra işlerinden çıkarak gelip kurbanlık alabilecekler. Gece satışları, son hafta saat 22.00’ye kadar açık olacak.” dedi. Talepler doğrultusunda kantar sayılarını arttırdıklarını da kaydeden Tefenlili, “Kurbanlık alırken aklınıza herhangi bir soru gelirse derhal veteriner hekimlere danışın. Tüm hizmetler ücretsiz. Hayvan pazarımız, Denizli’nin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ve güvenlidir. Pazar dışında, sokaklarda kurbanlık satışı yasaktır. Bu nedenle hijyenik olmayan ortamlarda, sağlık kontrolleri yapılmamış kurbanlıklara itibar etmeyin. Pazarımız, bayramın dördüncü gününe kadar açıktır.” şeklind konuştu. İbrahim Tefenlili, bu yıl küçükbaşların kilosunun 11 ile 13, büyükbaşların 8 ile 9,5 lira arasında olmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz