DT'de istifalar sürüyor

TRABZON (İHA) - Devlet Tiyatroları Trabzon Bölge Müdürü Murat Gökçer, Genel Müdür Lemi Bilgin'in görevden alınarak yerine Mine Acar'ın atanmasına tepki olarak istifa etti.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'in, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç tarafından görevden alınması ve bu göreve dramaturg kadrosundan Mine Acar'ın atanmasına tepki olarak istifa eden bölge müdürlerine Trabzon Bölge Müdürü Murat Gökçer de katıldı. Gökçer'in istifa gerekçesinde Lemi Bilgin'in görevden alınışına değil, bu göreve yapılan atama biçimine bir tepki olduğu öğrenildi. Kadrosu Ankara'da olan ve Trabzon'da geçici görevle bulunan Gökçer'in istifanın ardından Ankara'ya döneceği öğrenilirken, bu göreve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından önümüzdeki birkaç gün içinde yeni bir atama yapılacağı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç tarafından görevden alınmış, yerine dramaturg kadrosundan Mine Acar atanmıştı. Acar'ın bu göreve atanmasından sonra aralarında Trabzon'un da bulunduğu bölge müdürleri atama işleminde Devlet Tiyatroları Kuruluş Kanunu ve geleneklerine uygun hareket edilmediği gerekçesiyle istifa etmişti.