DTK Sözcüsü Coşkun'dan vatandaşlara 'sokaklara dökülün' çağrısı

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Sözcüsü Cemal Coşkun, Sümerpark’taki DTK toplantısı sonrasında Hatip Dicle hakkında YSK'nın...

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Sözcüsü Cemal Coşkun, Sümerpark’taki DTK toplantısı sonrasında Hatip Dicle hakkında YSK'nın verdiği karardan dolayı halkın sokaklara dökülerek eylemleri en üst seviyeye çıkarmasını istedi.
DTK Daimi Meclisi Eşbaşkanı Ahmet Türk başkanlığında Diyarbakır'da sabah yapılan toplantı sona erdi. DTK 101 üyeli Daimi Meclis toplantısının sonuç bildirgesini açıkladı. DTK toplantısının sonuç bildirgesini okuyan Çoşkun, Dicle hakkında verilen kararın geri alınması için TBMM’nin duruma el koyması ve demokratik yolları açması gerektiğini belirtti. Hatip Dicle’nin Diyarbakır’da en yüksek oy alanlar arasında yer alan bir milletvekili olduğunu belirten Coşkun, "Bu karar anti demokratik ve gayrı meşru karardır. YSK'nın verdiği milletvekilliğinin düşürülmesi kararı Dicle’nin şahsında Kürt halkının demokratik yollarla çözümü sağlamaya dönük verdiği olağanüstü çaba ve gayretleri tasfiye ve sindirme kararıdır." diye konuştu.
Bu kararın YSK tarafından verilmediğini iddia eden Coşkun, topu hükümet ve devlete attı. Devletin ve hükümetin bir bütün olarak Kürt sorununa yaklaşımına olan bakış açısını gösterdiğini kaydeden Coşkun, bildirgede ki şu açıklamalara yer verdi: "Başta AK Parti hükümeti ve anamuhalefet partisi olmak üzere, bu açık provokasyonun engellenmesi ve bu kararın kesinlikle geri alınması için, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni duruma acilen el koymaya ve demokratik yolları açmaya davet ediyoruz."

Reklam
Reklam

HALKIN SOKAKLARA DÖKÜLMESİ İSTENDİ
Kararın geri alınması için halkın sokaklara dökülmesini isteyen Coşkun, demokratik temsiliyetin önünün açılması için tüm halkı demokratik eylemleri en üst seviyeye çıkarmalarını istedi. Kürdistan'ın sivil ve siyasi çatısı olarak kongrenin tüm bileşenleriyle bu karara en net tavırlarını göstermeye davet eden Coşkun, "Demokratik etkinliklerini yapmaya çağırır; aynı şekilde, seçim sonuçlarıyla onaylanan halkımızın çözüm projesi olan demokratik özerkliğe tüm kurumlarıyla sahiplenmeye ve inşa sürecini ilan da dahil olmak üzere tüm boyutlarıyla tamamlamaya çağırıyoruz. Siyasi parti olarak en büyük bileşenimiz olan BDP'ye, MYK'sını ve Meclis Grubunu toplayarak, verdikleri karara uymalarını istiyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz