Dtk’dan Kck Operasyonlarına Kınama

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve...

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Eğitim Bilim ve Emekçiler Sendikası’na (Eğitim Sen) düzenlenen KCK operasyonlarını düzenlediği basın açıklamasıyla kınadı.

DTK Sosyal Poltikalar komisyonu üyeleri, merkez Yenişehir ilçesine bağlı Ofis semtinde bulunan Belediye Konukevi önünde bir araya geldi. Açıklamayı, DTK Daimi Meclis Üyesi Yusuf Karataş okudu. Her sabah yeni baskınların, gözaltıların ve tutuklamalarla uyandıklarını belirten Karataş, “Dün son bir yılda 3 önemli grevi gerçekleştirmiş, ülkede emek mücadelesinin en dinamik örgütü olan KESK’e yönelik yirmiye yakın ilde yapılan operasyonlarda 72 KESK’li gözaltına alınmıştır. Aralarında KESK Genel Başkanı Lami Özgen’in de yer aldığı KESK’li yönetici ve üyelere yönelik bu gözaltı operasyonu, AK Parti’nin ileri demokrasisinin toplumun bütün örgütlü kesimlerini baskı ve sindirme anlayışına dayanan bir zulüm düzeni olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir” dedi.

Reklam
Reklam

Bu politikanın AK Parti’nin Kürt sorununu değil, Kürt özgürlük hareketini çözmeyi istediğini savunan Karataş, “Kürt emekçilerin, Türk ve her milliyetten emekçilerle birlikte mücadele ettiği KESK’e yönelik operasyon ile hem emek ve demokrasi mücadelesinin en güçlü bileşeni olan KESK güçten düşürülmeye çalışılmakta, hem de diğer alanlarda olduğu gibi emek alanında da Kürt emekçilerin örgütlülüğü parçalanmaya çalışılmaktadır” diye konuştu.

Karataş, “Gözaltına alınan KESK’liler derhal serbest bırakılmalı; toplumun düşünen, üreten, demokrasi, barış ve insanca yaşam isteyen bütün kesimlerine yönelik olarak sürdürülen KCK operasyonlarına son verilmelidir” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: