DTK'nın yürüyüşünde olay!

Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) Çarşamba ve Cumartesi günleri düzenlediği 'Öcalan'a özgürlük' yürüyüşünün ardından olaylar çıktı. Polis, grubu tazyikli su ve biber gazı kullanarak dağıttı.

DİYARABIKR (İHA)Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) Çarşamba ve Cumartesi günleri düzenlediği 'Öcalan'a özgürlük' yürüyüşünün ardından olaylar çıktı. Polis, grubu tazyikli su ve biber gazı kullanarak dağıttı.

Diyarbakır'da Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bağlar İlçe Başkanlığı önünde toplanan çok sayıda kişi, DTK'nın düzenlemiş olduğu 'Öcalan'a özgürlük' yürüyüşüne katıldı. Buradan, bugün Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel'in ziyaret ettiği 2 Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na doğru yürümek isteyen grup, polis ekipleri tarafından TOMA'larla durduruldu. Komutanlığa 300 metre kala polis ekipleri BDP'ye ait otobüsün önünü TOMA ile kesti. Polis Nükhet Coşkun Caddesi üzerinde toplanan kalabalığa müdahale etti.

Reklam
Reklam

Polisin tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ettiği grup ara sokaklara kaçışarak dağıldı.

Öte yandan, bazı binaların üst katlarından TOMA'lara meyve kasaları fırlatıldı. Gösteride bazı kişiler gözaltına alındı.