DTO Antalya Şubesi Başkanı Erol:

Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Erol, Antalya Limanı ve Serbest Bölge'nin genişletilmesi konusunda Antalya Valiliği ile çalışma

Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Erol, Antalya Limanı ve Serbest Bölge'nin genişletilmesi konusunda Antalya Valiliği ile çalışma içinde olduklarını bildirdi.

DTO Antalya Şubesi'nin haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı, Antalya Serbest Bölgesi İşadamları Derneği (ASBİAD) yönetim kurulu üyesi, Alman ve Fransız ortak sermayeli Sunrise yat üretim şirketi Tersane Müdürü Özgür Çiğdem'in katılımıyla gerçekleştirildi.

DTO Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Erol, burada yaptığı konuşmada, Antalya Serbest Bölgesi'ndeki firmaların üretip ihraç ettikleri mega yatlarla Türkiye'nin, yat üretim sektöründe dünyada beşinci sıraya yükseldiğine dikkati çekti.

Reklam
Reklam

Antalya Serbest Bölgesi'ndeki firmaların sorunlarının çözümüne DTO olarak her zaman destek vermek istediklerini anlatan Erol, Antalya Limanı ve Serbest Bölge'nin genişletilmesi konusunda Antalya Valiliği ile çalışma içinde olduklarını kaydetti.

Antalya Limanı içinde kalan Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) bulunduğu bölgenin Serbest Bölge'ye kazandırılması gerektiğini belirten Erol, "Aynı zamanda kruvaziyer gemi turizmi için de Antalya Limanı'nın kapasitesinin artırılması için çalışmalar var. DTO olarak denizcilik sektörünün sorunlarını sektördeki diğer paydaşlarla işbirliklerini geliştirerek çözmek istiyoruz. Bu nedenle Antalya Serbest Bölgesi'ndeki firmaların üye olduğu ASBİAD ile işbirliğimizi geliştirmek istiyoruz" diye konuştu.

-"Mega yatların denize indirilmesinde sorunlar yaşanıyor"-

ASBİAD yönetim kurulu üyesi Özgür Çiğdem de Ahmet Erol ve yönetim kurulu üyelerine Antalya Serbest Bölgesi'nde mega yat üretim sektörünün gelişimi ve firmaların yaşadığı sıkıntıları anlattı. Antalya Limanı ve Serbest Bölgesi'nin kullanımında çok başlılık olduğunu ileri süren Çiğdem, yat üretim firmalarının artık 63 metrelik mega yatlar yapmaya başladığını ancak mega yatların boyları büyüdükçe bunların denize indirilmesinde sorunlar yaşandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Çiğdem, şunları kaydetti:

"Birkaç yıl sonra yapımı tamamlanan ve denize indirilecek bu mega yatlarda sorunlar yaşanacak. Bu nedenle şimdiden gerekli alt yapı düzenlemeleri yapılmalı. Birkaç yıl önce 45 metrelik yatların denize indirilmesinde büyük sorunlar yaşadık. Bu sürede Serbest Bölge'de yatçılar arasında 'Keşke yatırım yapmasaydık' olgusu oluştu. Kendi işimizi kendimiz çözmeye çalıştık. Milyonlarca avroluk yatların barınacağı ve güvenliğinin sağlanacağı yönünde sıkıntı var."

Antalya Serbest Bölgesi'nde kalan balıkçıların gelecek yıl yeni yerlerine taşınacağına dikkati çeken Çiğdem, balıkçı rıhtımının boşaltılıp, Serbest Bölge'ye verilmesini istediklerini bildirdi. Çiğdem, "Yatların taşınması ve denize inmesi konusundaki sıkıntıların giderilmesi için birkaç firma ile görüşüyoruz. Olursa ne ala, olmazsa kendi yolumuzu çizeceğiz. Bekleyecek zamanımız yok" dedi.

Muhabir: Yusuf Karadağ

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: