DTO Başkanı'ndan Ecevit'e "çekil" çağrısı

DENİZLİ (İHA) - Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyesi Nail Kalemci, Mayıs ayı başından beri ekonomide yaşanan olumsuzlukların, büyük oranda Başbakan'ın sağlık durumundan kaynaklandığını söyledi.

Ankara'da dün gerçekleştirilen TOBB'un Genişletilmiş Yönetim Kurulu toplantısından döndükten sonra yazılı açıklama yapan Kalemci, devletin iç ve dış toplam borcunun 145 milyar dolara çıktığını belirtti. Nail Kalemci, "Gelirimiz düştü, işimizi kaybettik. Borcumuzu arttırdık ve en az 5 yıl geriye gittik. Yaşanan sıkıntıların temeli ülkenin gerçek gündeminden kopuk olan kendi gündemlerini gerçekleştirmek uğruna, geleceğimizi tehlikeye atan siyasi anlayıştan kaynaklanıyor. İktidarıyla, muhalefetiyle bütün partiler günü kurtarmaya yönelik siyaset etme biçiminden vazgeçmelidirler" dedi.

Reklam
Reklam

Mevcut sistemle erken seçime gidilmesinin, bir çöztüm sağlamayacağı düşüncesini taşıdıklarını kaydeden Kalemci, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Ülkesini sevdiği ve büyük hizmetler verdiği herkes tarafından kabul edilen sayın Başbakan'ın alacağı kararlarla ülkeyi kaosa sürüklemeden, siyasi belirsizlikleri ortadan kaldıracak bir yapıyı oluşturacağına inancımız tamdır. Tabanımızdan gelen sese ve sıkıntılara kulak vererek, bu çerçevede artık programlanan adımların atılıp atılmadığını daha da yakından takip edeceğiz."