DTP 7.Kolordu karşısına kamp kurdu

İmralı Cezaevi'nde hükümlü bulunan PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a fiziksel şiddet uygulandığını iddia eden Demokratik Toplam Partisi (DTP) Diyarbakır'da 7.Kolordu Komutanlığının karşısında bulunan alanda oturma eylemi yapıyor.

İŞTE ÖCALAN EYLEMİNDEN FOTOĞRAFLAR

Sınır ötesi operasyonlara tepki göstermek ve Kürt sorununa demokratik çözüm talebini dile getirmek için bir araya gelen binlerce kişiye DTP'li Milletvekilleri ve Belediye Başkanları da katıldı.

Eylemde terör örgütünün sözde bayrakları açılarak bölücü örgüt lehine sloganlar atıldı.

Reklam
Reklam

İŞTE ÖCALAN EYLEMİNDEN FOTOĞRAFLAR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) sınır ötesi harekatına tepki gösteren DTP, İmralı Cezaevi'nde bulunan PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a fiziksel şiddet uygulandığı iddiasıyla Diyarbakır'da son yılların en büyük oturma eylemini düzenledi.

Batıkent Meydanı'nda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan çadırlarda oturma eylemi başlatan DTP'liler sık sık yasadışı sloganlar attı.

İŞTE ÖCALAN EYLEMİNDEN FOTOĞRAFLAR

Oturma eylemin ilk saatlerinde DTP Genel Başkanı Ahmet Türk yer almazken eyleme DTP Eş Başkanı Emine Ayna, Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Van Milletvekili Fatma Kurtalan, Diyarbakır Milletvekilleri Aysel Tuğluk, Gültan Kışanak, Selahattin Demirtaş, Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel'in yanı sıra Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve diğer DTP'li Belediye Başkanları katıldı. "Artık yeter Kürt sorununa demokratik çözüm" yazılı beyaz önlükleri giyen Milletvekilleri ile Belediye Başkanları çadırlarda oturma eylemi başlattı. 3 gün 2 gece sürmesi planlanan oturma eyleminin ilk gününde terör örgütü lehine sloganlar atıldı.

Reklam
Reklam

Oturma eylemi öncesi kentte geniş güvenlik önlemleri alan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, çıkabilecek taşkınlığı önlemek için tedbiri elden bırakmıyor. Miting alanına yakın yerlerde polis bulunmazken, Çevik kuvvet ekipleri ve panzerler göstericileri 500 metre uzaktan izlemekle yetindi. Eylem alanında DTP adına açıklama yapan DTP Van Milletvekili Fatma Kurtalan, Kürt sorununun 202 yıldan bu yana değişik neden ve yöntemlerle varlığını sürdürdüğünü belirterek, tarihinin en büyük oturma eylemini düzenlediklerini söyledi.

İŞTE ÖCALAN EYLEMİNDEN FOTOĞRAFLAR

Bu arada, 7.Kolordu Komutanlığının karşısında bulunan alanda PKK lehinde slogan atarak ateş yakan çocuklara DTP'liler engel olarak ateşi söndürdü.