DTP afişindeki gözler Öcalan'ın mı?

DTP'nin Nevruz için hazırlattığı afişte yer alan gözlerin, PKK lideri Abdullah Öcalan'a ait olduğu öne sürüldü.

DTP İstanbul İl Başkanlığının bu yıl ki Nevruz kutlamaları için bastırdığı afişte ilk kez Kürtçe ifadeler yer aldı. Kürtçe `Şimdi zaman özgürlük zamanıdır' yazılı afişte, ateşler içinde kum saati figürü kullanıldı. Kum saati üzerindeki bir çift gözün kime ait olduğu merak konusu oldu.

DTP İstanbul İl Başkanı Halil Aksoy, Afişteki gözler kimin?' sorusu üzerine "Halkımızın gözleri" yanıtını verirken, Nevruz kutlamasının tanıtım afişinde Nevruz'unNewroz' olarak yazılması dikkat çekti. Daha önce hazırladıkları nevruz afişinde Kürtçe "Yeter artık' diye yazmak isteyen DTP'liler, valilikten izin alamadı. Son hazırlanan ve üzerindeki bir çift gözle dikkat çeken afiş, DTP'lilerin açıklamasına göre valilik tarafından onaylandı. İstanbul'daki Nevruz kutlamasını bazı sol dernek ve partilerle birlikte 23 Mart pazar günü Kazlıçeşme Meydanı'nda yapmak isteyen tertip komitesi yarın İstanbul Valiliği'ne izin başvuru yapacak.

Reklam
Reklam

DTP İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul'daki nevruz kutlamasını düzenlediği basın toplantısında Kürtçe yazılı afişleri gazetecilere göstererek duyururken, Diyarbakır'da Kürtçe'nin yasaklandığı iddiasıyla, Çince ve İspanyolca yazılı nevruz afişleri kullanılmıştı.

Kaynak: Vatan