DTP, Gül'ün Irak gezisinden umutlu değil

ANKARA (ANKA) -DTP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Irak'a gerçekleştirdiği ziyaretin komşuluk ilişkileri noktasında olumlu ancak, Kürt sorununu çözümü noktasında fazla umutlu olmadıklarını söyledi.

Demirtaş, "Biz Sayın Cumhurbaşkanı'nın ziyaretini yakından takip ediyor ve önemsiyoruz. Ancak, umutlu ve iyimser değiliz. Halen 30 yıllık tarz ve yöntemde ısrar ediliyor" dedi. Demirtaş, Cumhurbaşkanı Gül'ün Irak gezisini ANKA'ya değerlendirdi.

Reklam
Reklam

Bu kadar yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı'nın Irakı ziyaret etmiş olmasının komşuluk ilişkisi açısından önemli ve olumlu bulduklarını ifade eden Demirtaş, "Fakat Cumhurbaşkanı ziyareti sırasında Kürt sorununa dair açılım veya çözüm sinyalleri, bizler açısından çok umut yaratacak bir düzeyde değildir" diye konuştu.

-"KÜRT SORUNU SADECE SİLAH BIRAKTIRMAYA İNDİRGENMEMELİ"-

Bu konuda bazı eksikliklerin yaşandığına dikkat çeken Demirtaş şöyle dedi:

"Birincisi, Kürt sorunu, Türkiye'deki iç dinamiklerin görmemezlikten gelinerek tartışılırsa, bunun adı çözüm değil, zaten çözümsüzlük olur. Bir tarafta, DTP'nin adını ağzına almayan ve anmayan ‘bu parti o parti' diye bahseden bir Başbakan var iken, biz Kürt sorununu tartışamayız. İkincisi, Kürt sorununu sadece PKK'ya silah bıraktırmaya indirgenen bir yaklaşım; başından itibaren ölü doğmuş bir siyasi projedir. Biz Sayın Cumhurbaşkanı'ın ziyaretini yakından takip ediyor ve önemsiyoruz. Ancak, umutlu ve iyimser değiliz. Halen 30 yıllık tarz ve yöntemde ısrar ediliyor. Kürt sorunu bütünlük olarak ele alınmıyor. Sadece silah bıraktırma olarak düşünülüyor. Bu nedenle Kürt sorununun çözümü noktasında değişik ve yeni bir projenin olduğunu hissetmiyoruz."

Reklam
Reklam