DTP Parti Meclisi Üyesi Murat Avcı tutuklandı

DTP Parti Meclisi Üyesi Murat Avcı, Bursa'da yaptığı bir konuşmada terör örgütünü övmekten hakkındaki kesinleşmiş 1 ay hapis cezası nedeniyle Adana'da yakalanarak cezaevine konuldu.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, pazartesi günü 155'e yapılan bir ihbar üzerine Onur Mahallesi, 2. Sokakta arama yaparken DTP Parti Meclis Üyesi Murat Avcı'ya da rastladı.

Murat Avcı daha önce Bursa'da yaptığı bir konuşmadan dolayı "suçu ve suçluyu övmek, terör örgütü PKK'nın propagandasını yapmaktan" 1 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Murat Avcı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz cumartesi günü DTP Ceyhan ilçe kongresindeki konuşmasında "Kürt halkına Meclis kapıları kapatılırsa, siyasete dağlarda devam ederiz. Sabrımızı da taşırmayın. Bu ülkenin her karış toprağının sahibiyiz. Operasyon bölgesine giderek 'canlı kalkan' olacağız, Öcalan'a 'sayın' demeye devam edeceğiz" şeklinde sözler sarfeden Avcı hakkında Emniyet Müdürlüğü'nün DTP kongresinde 'Bölücü örgüt propagandası' yapıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunması üzerine Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmıştı.