"DTP, terör örgütünü reddetmelidir"

Ankara (AA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP), terör örgütünü reddetmesi gerektiğini belirterek, bunu söylemediği sürece terör örgütü ile bir bağlantısı olduğu şeklindeki şaibeyi üzerinde taşıyacağını belirtti.

Başbakan Erdoğan, Star Tv'de yayınlanan "Türkiye'nin Seçimi" adlı programda soruları yanıtlarken, "DTP'nin, terör örgütü ile bir bağlantısı olduğuna inanıyor musunuz?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Benim şimdi kalkıp da legal bir örgüt olarak ortaya çıkmış, siyaset yapan bir siyasi parti için şöyle bir şey vardır' demem bir defa yanlış.

Reklam
Reklam

DTP, PKK terör örgütünü reddetmelidir. Bir ara 'bizim arka bahçemizdir' diye bir ifade kullandılar. Bunu reddetmelidir, 'PKK, bir terör örgütüdür' demelidir. Bunu demediği sürece DTP bu şaibeyi üzerinde taşıyacaktır. Benden randevu istiyorlar. Vermem. Niye vermem? Bu ifadeyi kullanmadıkça, tam aksine 'arka bahçemiz' dedikçe veremem. Terör örgütüne karşı mücadeleyi birlikte vereceğiz."

-Behçeli ve Baykal yük-

Bahçeli'nin ve Baykal'ın partilerine hep yük olduklarını savunan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sayın Bahçeli, geçen seçimlerde, 'seçimi kaybettim, ayrılıyorum' demiş, ayrılmıştır. Ama 9 ay sonra tekrar işin başına dönmüştür. Bu, bir genel başkana, bir lidere 'ayrılıyorum' deyip tekrar gelme noktasında ne kadar yakışmıştır, bunu ben milletimin takdirine bırakıyorum. Sayın Baykal ise zaten bugüne kadar hiçbir zaman bu ülkede bir başbakan olamamış, böyle bir imkan hiç bulamamış. Ama CHP'nin yakalamış olduğu o mevcut imkanlarla, tüzük imkanlarıyla bu işi devamlı korumuş, böylece götürmüş. Kendisine karşı çıkanlar olmuş, zaten metotlarına göre tasfiye etmiştir."

Reklam
Reklam

"Eğer tek başına iktidar istiyorsanız ve bunda hakikaten samimiyseniz. Bizim böyle bir endişemiz yok, bu konuda rahatız. O zaman gelin buyurun hodri meydan diyelim" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Eğer siz tek başınıza kazanamıyorsanız, tek başınıza iktidar olamıyorsanız, şu seçimden sonra çekilin gidin, Halk Partisi sizden kurtulsun. Onu söylemiyor, 'Rodos'a kadar yüzerim' diyor. Aynı şekilde sen de Sayın Bahçeli, benim sonumu filan bırak. Ben sonumu kendim takdir ederim. Bu konuda hakikaten samimiysen, 3 Kasım'da olduğu gibi 9 ay sonra dönmek falan değil, samimi olarak açıkla, 'Ben tek başına iktidar olamadığım taktirde bu işi bırakıyorum' de. Diyebiliyorsanız ben işte varım. Ama hiç birinden olumlu cevap gelmiyor. Gelmeyecektir zaten."

-TEK BAŞINA İKTİDAR-

Başbakan Erdoğan, başka bir soru üzerine, tek başına iktidar şansını zaten yakaladıklarını, bunda herhangi bir tereddütün söz konusu olmadığını söyledi.