DTP'den bağımsızlara özel seçim bölgesi

ANKARA (ANKA)- DTP, destekleyeceği bağımsız adaylar için YSK'nın belirlediği seçim bölgeleri içinde, belirlenen bölgelerin tek adaya oy vermesi için bağımsız adaylara yönelik özel seçim çevreleri oluşturulmasının ayrıntılarını bugün netleştirecek.

DTP ayrıca, mevsimlik işçiler için otobüs seferleri düzenlemeyi de gündemine aldı. DTP Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim Komisyonu üyesi Sibel Öz, 22 Temmuz seçimlerinde izleyecekleri stratejiyle ilgili ANKA'nın sorularını yanıtladı. Öz, Merkezi Seçim Propaganda Komisyonu'nun bugün DTP Genel Merkezi'nde toplanarak, seçim bölgelerini belirleyeceğini söyledi. Sibel Öz, seçimlerle ilgili olarak değerlendirme ve planlamalar yapacaklarını ifade ederek, "Seçim stratejisi zaten belirlenmişti, teknik hazırlıklarımızı yapıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Parti teşkilatlarının seçim bölgeleri konusunda bir çalışma yaptığını belirten Öz, bölgelerin yarınki toplantıda netleşeceğini söyledi. Öz, Çarşamba günü de DTP PM'nin toplanacağını ifade ederek, belirlenen bölgeler üzerinde son çalışmaların da sonuçlanacağını söyledi. Öz, "Mesela Kızıltepe bir adaya, Habur bir başka adaya oy verecek. Bu propaganda çalışmasıyla olabilecek bir iş" dedi. Öz ayrıca "kadınlar bir adaya erkekler bir adaya" diye bir ayrım yapmayacaklarını da ifade etti. Öz, komisyonun yarın mevsimlik işçi olarak seçim bölgelerinden başka yerlere göç edenler için otobüs seferleri düzenlemeyi de gündemine alacağını söyledi.

DİYARBAKIR ALT BELEDİYELER BAZ ALINDI

Öte yandan, DTP ilk seçim bölgesi belirlemesini Diyarbakır'da yaptı. Buna göre, Diyarbakır'daki alt kademe belediyeleri seçim bölgeleri olarak baz alındı. Buna göre, Birinci Bölge Bağlar Beldesi olarak belirlendi ve bu bölgedeki seçmenin sadece bir bağımsız adaya oy vermesi istendi. Diyarbakır'ın diğer bölgeleri ise şöyle:
"İkinci bölge: Yenişehir Beldesi. Bu bölgeye Bismil ve Çınar ilçeleri ile Çarıklı, Bağıvar ve Özerkli beldeleri de bağlı olacak.

Reklam
Reklam

Üçüncü bölge: Suriçi Beldesi. Bu bölgeye, Silvan, Hazro, Lice, Kulp, Hani ve Kocaköy ilçeleri dahil edildi. Dördüncü bölge: Kayapınar Beldesi. Dicle, Ergani, Çermik, Çüngüş ve merkeze bağlı tüm köyleri kapsıyor."